Bu nasıl zihniyet! Merve'ye okulunun kapıları kapandı

Türkiye'nin gündemine oturan Şanlıurfalı Hentbolcu Merve Akpınar’a, yurt içi ve yurt dışından maddi ve manevi olarak destek açıklamaları gelirken, okuduğu okulun kapıları ise Merve’ye kapandı.


Bu nasıl zihniyet! Merve'ye okulunun kapıları kapandı

Şanlıurfa'ya bağlı kırsal Gürcü Tepesi Mahallesi'nde yaşayan Ali ve Emine Akpınar çiftinin Konuklu İmam Hatip Ortaokulu 9’uncu sınıf öğrencisi olan kızları Merve Akpınar, geçtiğimiz günlerde Hentbol Federasyonu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gitti. Burada DHA’ya yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken küçük kız, “Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın, oran buran görünür" diyerek çevre beni dışladı. Sonra ben de ’Hayır, ben neden oynamayayım?’ dedim. O zaman kendime bir söz verdim. Başta Türkiye ve ’köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim ve sesi olacağım’ diye. Hem kendi meslek sahibi olup onu yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, bırakmayı da hiç düşünmüyorum” demişti.

“ANTRENMANDA SİNEKLER AĞZIMIZA GİRİYOR”

Hentbolda solak olduğu için sağ kanatta oynadığını dile getiren Merve Akpınar, “Okulun toprak sahasında oyun oynamak çok zordu. Sinekler ağzımıza giriyordu. Ayaklarımızdaki beyaz çoraplar kahverengiye dönüyordu. Toprakla aynı renk oluyordu. Kızgın güneşe rağmen bu başarıyı yakaladık. Bize yeni bir spor salonunun yapılmasını istiyoruz” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Bunun üzerine gazetecilerle birlikte Konuklu İmam Hatip Ortaokulu’na giderek antrenman yaptığı sahayı göstermek istedi. Ancak bu duruma okul idarecileri, Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatı gereğince okul içinde ve bahçesinde çekim yapılmayacağını belirterek Merve’nin okul tanıtımına izin verilmedi. Okul yöneticileri, Merve ile beraberinde bulunan gazetecileri okula almadı. Yaşananlara bir anlam veremeyen Merve bu duruma “Ben okuluma yeni bir spor salonu açılması saha yapılmasını istiyorum. Benden sonraki kız çocukları kızgın güneşte toprakta zorluk çekmesini istemiyordum.” İfadelerde bulundu. Türkiye’de en ünlü kulüplerden ve sanatçılardan destek geldiğini anlatan Merve Akpınar, tüm kızların sesi olmak için bu zorlukları göğüslemeye çalıştığını ifade etti. Merve’nin hocası olan Bayram Kaplan’a ise gazetecilere kesinlikle açıklama yapılmaması yönünde Haliliye Milli Eğitim Müdürlüğünce uyarıldığı öğrenildi.

VİRANŞEHİR’DEKİ ÖĞRETMEN AÇIKLAMA YAPTI, TENİS KORTU YAPILDI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde beden eğitimi öğretmeni Yusuf Avcıbaşı yaptığı açıklamada kendi imkânlarıyla toprak sahada tenis oynayan Sarıbal köylüleri, için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun tesis sözüyle mahallelerine tenis kortunun yapılmasına vesile olmuştu. Aynı statüde bulunan Merve’nin hocası Bayram Kaplan’a ise açıklama yapılmaması talimatı verilmesi akıllara soru işaretini getirdi. Aslen Siverekli olan Merve Akpınar'a ise Şanlıurfa'daki kurum ve kuruluşların destek vermemesi ise düşündürdü.