Şanlıurfa Barosu'nda genel kurul tarihi belli oldu

Şanlıurfa Barosu’nda seçim tarihi netleşti. Şanlıurfa Barosu Genel Kurulu, yeterli çoğunluk sağlanması halinde 26-27 Haziran, sağlanamaması halinde 3-4 Temmuz’da yapılacak.


Şanlıurfa Barosu'nda genel kurul tarihi belli oldu

Şanlıurfa Barosu’nun Ekim 2020 tarihinden bu yana koronavirüs tedbirleri nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda gerçekleştiremediği genel kurul için tarih belli oldu. Şanlıurfa Barosu Olağan Genel Kurulu için; ilk toplantı tarihi 26 Haziran, ilk seçim tarihi 27 Haziran olarak belirlendi. Ancak çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı 3 Temmuz, ikinci seçim tarihi de 4 Temmuz’da olacak. Şanlıurfa Barosu’nda yapılacak genel kurulda, bin 500’ü aşkın avukat oy kullanacak.

4 ADAY YARIŞACAK

Seçim heyecanının bir hayli yüksek geçmesi beklenen Şanlıurfa Barosu’nda, 4 aday başkanlık için yarışacak. Baro Başkanı Abdullah Öncel’in aday olmayacağı öğrenilen seçimde; Reşit Tartış, Halil Olgun, Mehmet Velat İzol ve Serhat Demiryeri aday olacak. En son 2008 yılında 4 adayın yarıştığı baro seçimlerinde, 13 yıl aradan sonra yine 4 aday başkanlığı göğüslemek için mücadele edecek.