Altın fiyatlarında dikkat çeken hareketlilik

Piyasada altın fiyatlarında yükseliş sürerken, Şanlıurfalı kuyumcu esnafı, altındaki yükselişin daha da süreceğini belirtti.


Altın fiyatlarında dikkat çeken hareketlilik

Güncel piyasalarda altın fiyatlarının yükselişi sürerken gram altının fiyatı 455 liradan, çeyrek altın ise 810 liradan işlem görüyor.  Şanlıurfalı kuyumcu esnafı altındaki artışın devam edeceğini belirtti. Esnaf, İsrail ile Filistin arasında yaşanan olaylarında altındaki yükselişe bağlı olduğu ve bu süreçte altının tepe noktasını bulacağını tahmin ediyor.

Altın piyasasında yükselişin süreceğini belirten kuyumcu Hasan Çiftçi, “Altındaki yükseliş devam ediyor. Cumhuriyet altın 3250 liraya ulaştı. Tahminimize göre artış sürecek. En güvenilir liman altındır. Düğün sezonu olduğu için biraz daha altında yükseliş olur. İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışma ortamından da altında etki sağladığını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Geçen yılbaşında altında yaşanan artışın bu süreçte de o günkü tepe noktasına ulaşacağını dile getiren kuyumcu Nusret Mizan, “Altında bugün gram 455 liradan işlem görüyor. Altındaki yükselişin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Yılbaşından önce altın baya yükselmişti, yine altının bu seviyelere kadar çıkacağını öngörüyoruz. Gram altın 600 liraya kadar çıkabilir. 810 lira çeyrek altın satışı yapıyoruz. Yarım altın 1610 lira ve tam altın ise 3200 liradan işlem görüyor. Esnafta para da yok. Müşteriler altın getiriyor bozmak için ama bizde para olmadığı için bozamıyoruz. Şuan biz zor durumdayız. Kapalı olduğumuz halde vergi veriyoruz. Bu nasıl bir mantıksa bizde çözemedik” ifadelerini kullandı.

Esnaf İsmail Kurt ise, “Her şeyde artış yaşandığı gibi doğal olarak ta altında da yükselişe geçti. Altındaki yükseliş dolara bağlı yükselişe geçtiğini de düşünüyoruz. Paramızda değer kaybetti. Dünyadaki jeopolitik hisseden dolayı ve İsrail ile Filistin arasında yaşanan olaylar, altındaki rekabetti artırdı. İlerleyen günlerde altındaki yükselişin süreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.