Şanlıurfa'da yapay zekâ için harekete geçildi  

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek, Şanlıurfa’da yazılım, yapay zekâ ve robotik kodlama konusunda etkinlikler yapmak için harekete geçti.


Şanlıurfa'da yapay zekâ için harekete geçildi  

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti. Doç. Dr. Aydilek, teknolojik anlamda Şanlıurfa’da yapmayı planladıkları projelerden bahsederek, Vali Erin’den destek istedi. Sürücüsüz otomobil takımıyla kentte planladıkları yazılım, yapay zeka, robotik projeleri hakkında bilgiler alan Vali Erin, bu projelerden memnun kaldığını ve gençlerin teknolojiye önem vermesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Ziyaret teknoloji üzerine yapılan sohbetle sona erdi.

AYDİLEK: ATÖLYE KURMAYI PLANLIYORUZ

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Şehre ilçeler de dâhil yazılım, yapay zekâ, robotik ve kodlama anlamında eğitim ile etkinlikler planlamayı düşünüyoruz. Ön çalışma yapıp yol haritası belirlendikten sonra tekrardan bu konuyu Sayın Valimizle paylaşacağız” dedi.

Sürücüsüz otomobil yani otonom teknolojilerinin geleceğin teknolojileri olduğunu vurgulayan Aydilek, “Şehrimizdeki gençleri bu doğrultuda geleceğe daha donanımlı hazırlayabilmek amacıyla içerisinde birçok bilim dalını barındırmakta olacak, Organize Sanayi ve istihdamını da içine dâhil edecek herkesin kullanımına açık atölye oluşturmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.