Muhalefet liderleri yıllardır Urfa'ya ayak basmadı

AK Parti'nin karşısında Şanlıurfa'nın sorunlarını dile getirerek kent üzerinden siyaset yapan muhalefet partilerin liderleri yıllardır kente ayak basmadı. Seçmenler, karşılarında muhalefetten muhatap bulamamanın eleştirisini yapıyor.


Muhalefet liderleri yıllardır Urfa'ya ayak basmadı

Eğitim, sağlık, ekonomi, barınma, sosyal yardım... Temel ihtiyaçlar bazında dezavantajlı illerden biri olan Şanlıurfa siyasi parti liderlerinden yana da şanssız.
 

MHP LİDERİ KİRVE OLMAK İÇİN GELDİ

Yıllardır yerel ve genel seçimlerde tercihini ağırlıklı olarak AK Parti'den yana kullanan kent, pek çok siyasi ismi misafir etse de yıllardır muhalefet partilerinin genel başkanlarından mahrum. Öyle ki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli en son kente 2014 yılının Nisan Ayı'nda geldi. O da kentin sorunlarını yerinde tespit etmek ve kurmaylarına gerekli talimatları vermek için değil bir sünnet düğününe katılıp kirve olmak için... Bahçeli 7 yıldır kente uğramazken kentte partisinden bir belediye başkanı, mecliste de bir milletvekili bulunuyor. 


KILIÇDAROĞLU 6 YILDIR UĞRAMADI

Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 2015 yılında bu yana kente uğramadı. Kılıçdaroğlu'nun 2019 seçimlerinden sonra partisinin düşük oy aldığı illeri ziyaret edeceği ve Şanlıurfa'ya da geleceği belirtilmişti ancak aradan geçen 3 yıllık süre zarfında hala Şanlıurfa'ya gelmedi. Kendisi yerine milletvekillerinden oluaşn bir grup heyet kente gelse de ve kentin sorunlarını Kılıçdaroğlu meclis kürsüsünden dile getirse de seçmen, CHP liderinin kente gelmeyeşinin kırgınlığını yaşıyor. CHP'nin mecliste Şanlıurfa'dan 1 milletvekili bulunuyor. 


HDP'DEN SEÇİMDEN SONRA GELEN OLMADI

Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) dönemin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de 2019 seçimlerinden önce kente geldi. O günden bu ya şuan partinin Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ise hala gelip vatandaşlarla buluşmadı. Kentte HDP'li bir belediye başkanı, mecliste ise Şanlıurfa'dan 4 vekil bulunuyor. 


SAADET PARTİSİ LİDERİ DE URFA'YA GELMİYOR

Saadet Partisi'nin de CHP, MHP ve HDP'den farkı yok. Partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu en son 2017 tarihinde kente geldi. Kentte muhalefet olarak yapılan açıklamalar ve verilen tepkilerde partisinin il başkanlığı ön plana çıkarken Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun kente 4 yıldır gelmediği görüldü. 


SEÇİM SONRASI GELEN 2 LİDER

31 Mart yerel seçimleri öncesi mitinge gelen AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bir sonraki ziyaretini ise 2019'un Kasım Ayı'nda gerçekleştirdi.  İYİ Parti Meral Akşener ise partisinin kurulduğu 2017 yılından bu yana ilk kez geçtiğimiz ay Şanlıurfa'ya gelerek sorunları birebir esnaf ve vatandaştan dinledi. 

SEÇMEN MUHALEFETE KÜS

Vatandaşlar iktidardan yana yıllardır mevcut sorunları çözüme kavuşamadığı için kırgın iken muhalefete de yıllardır kendilerini muhattap almadıklarını düşünerek kırgınlık yaşıyor.