Urfa'da şok eden iddialar sonrası Vali hemen harekete geçti!

Şanlıurfa'da bir camide uyuşturucu satışı ve fuhuş pazarlığı yapıldığı iddiasında bulunan kişi yetkililerden tedbir alınmasını isterken, Vali Abdullah Erin de konuyu yakın takibe alarak inceleme başlattırdı.


Urfa'da şok eden iddialar sonrası Vali hemen harekete geçti!

Şanlıurfa'da gün geçtikçe yaygınlaşan madde kullanımı ve temini iddiaya göre artık camiye kadar girdi. 

Kentin sevilen ismi geçtiğimiz aylarda koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybeden Aziz Kutluay'ın oğlu Mehmet Emin Kutluay'dan flaş iddialar geldi. İhbar ve basına duyuru niteliğinde bir yazı kaleme alan Kutluay kentin Eyyübiye İlçesi'nde yer alan tarihi Ulu Cami'nin imdat beklediğini dile getirerek camide uyuşturucu ve fuhuş pazarlığı yapıldığını yazdı. "Ulu Cami'de maalesef manevi hava dağılmaya başladı. Uyuşturucu satanlar, define arayanlar, fuhuş pazarlığı yapanlar Ulu camiyi mesken tuttular" diyen Kutluay yazının devamında şu ifadelere yer verdi:

"FUHUŞ PAZARLIĞI CAMİYE KADAR GİRDİYSE..."

"Kimse bunlara tık diyemiyor, ellerinde pitbul köpekleri ve kesici maddelerle cami cemaatini bile bıktırdılar. Güvenlik kameralarını kırıp, elektrik kablolarını kesip karanlıkta her haltı dağıtıyorlar. Bu işleri yapanlar geçen gün orda polisi dövdüler desem ayıp mı ederim?  Asırlardır Kuran bülbüllerinin ötüşünü dinlediğimiz, Ömer hafızların, şıhe hafızların, şıh übeytlerin, Yaşar Hafız abemin hizmet verdiği camiye artık sabah ve yatsı namazında cemaat gitmiyor.

Halka hocaların yaklaşmayın dedigi, ve maalesef her evde bir ferdin bulaştığı,uyuşturucu artık caminin içinde satılıyorsa,fuhuş pazarlığı camiiye kadar girdiyse,
Yetkililere bir cümlem var. HAYIRLI UYKULAR.."

TEDBİR ALINMASI İÇİN ÖNERİ

Yetkililere güvenlik tedbirleri için bir öneride de bulunan Kutluay "Vakıflar müdürlüğü görüşülüp caminin 3 tarafına kapı yapılıp yatsı namaz sonrası kitlenmesi ve sabah namaz öncesi açılıp güvenlik konulmasıdır. Sözüme inanmayanlar müftülük ve camii görevlileri ile irtibata geçebilir." dedi.

VALİ DEVREYE GİRDİ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, iddialara kayıtsız kalmadı ve derhal konuyla ilgili inceleme başlattırdı.