Urfa’da kaçakçılık operasyonu!..3 Kişi tutuklandı

Şanlıurfa’da jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, 3 kişi tutuklandı.


Urfa’da kaçakçılık operasyonu!..3 Kişi tutuklandı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen, örgütlü olarak işlenen Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı soruşturması kapsamında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, 3 ay süren bir çalışma yapıldı.

Çalışmalar neticesinde, suç örgütüne yönelik olarak 15 Mayıs-1 Eylül tarihleri arasında icra edilen operasyonlarda, 1 adet 7,62 mm. çapında Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 2 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeğine ait şarjör, 5 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği fişeği, 1 adet 7,65 mm. çapında Pietro Beretta marka tabanca, bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 2 adet 7,65 mm. çapında fişek, 1 adet 9 mm. çapında Zoraki M906-T marka tabanca ile bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, bu tüfeğe ait 2 adet şarjör ve 25 adet 12 cal çapında fişek ele geçirildi.

Olaylar ile ilgili 6 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden 3’ü tutuklandı. 1 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.