Geçici olarak kapatılan camii ibadete açılıyor

Geçici olarak kapatılan camii ibadete açılıyor

Halfeti'de yoğun kar yağışının ardından tonlarca ağırlığındaki çatısının çökmesi sonucu ibadete kapatılan camideki enkaz kaldırıldı ve cami cuma namazı öncesi ibadete hazır hale getirildi.

27 Ocak 2022 - 21:40 - Güncelleme: 28 Ocak 2022 - 13:10

Olay, geçtiğimiz pazar günü Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nde Karaotlak Camisinde yaşandı.

Caminin önünde bulunan çatı, üzerinde biriken karlar nedeniyle çöktü. Yaklaşık 20 tonluk çatı yerle bir olurken, şans eseri olay yaralanan olmadı. Cami, geçici olarak ibadete kapatıldı.

İlçe Müftülüğü konuya dair yaptığı açıklamada camideki enkazın Halfeti Belediyesi tarafından kaldırıldığını belirterek caminin cuma namazı öncesi ibadete hazır haline geldiğini duyurdu. Açıklamada "Karaotlak (Karamezra) Camii önünde bulunan çatıda biriken kar nedeniyle pazar günü çökmüştü, İlçe Müftülüğümüzün uyarıları ve alınan tedbirler sayesinde kimsenin zarar görmediği çökme sonucu oluşan yaklaşık 20 tonluk enkazın cuma namazı öncesi Halfeti belediye ekiplerince kaldırılması ve caminin temizlenmesiyle yarın ibadete açılacaktır, kar yağışının olduğu ilk günden beri büyük bir mücadele veren belediyemize bu yoğun çalışmalar arasında camimizin tekrar ibadete açılması konusunda desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız sayın Şeref Albayrak beye ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda