Eyyüpoğlu’ndan kuraklık açıklaması

Eyyüpoğlu'ndan kuraklık açıklaması

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, kuraklık nedeniyle yaptığı açıklamada, çiftçilerin bu yıl kuraklık tehlikesi yaşandığını belirterek, bu nedenle 2 milyon dönümlük arazinin biçilemeyeceğini söyledi.

06 Mayıs 2021 - 16:00 - Güncelleme: 06 Mayıs 2021 - 16:03

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, yaşanan kuraklık ve belirledikleri biçerdöver fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu dile getiren Eyyüpoğlu, “Bundan 48 yıl önce çiftçilerimiz kuraklık yaşamıştı. Maalesef çiftçilerimiz bu yılda kuraklık tehlikesi yaşıyor. 2 Milyon dönümlük arazimiz biçilmeyecek, biçerdöverde girmeyecek. Çiftçilerimiz ürün elde edemeyecek. Bizler genel başkanımızla görüştük. Tarım Bakanlığımız ve milletvekillerimizden çağrıda bulunuyoruz. 2 Milyon dönümlük arazimizde çiftçilerimiz ürün elde edemeyecek.  Kuraklık yaşayan çiftçilerimize Allah yardımcıları olsun. Çiftçilerimizin durumu iyi değil. Gelecek yıl bu çiftçilerimiz ne yapacak. Cumhurbaşkanımızdan ricamız bu yıl için AFAD kapsamına alınması gerekiyor. Valilik nezdinde komisyonlar kurularak, alanları tespit etmeli. Çiftçilerimiz, kuruyan ekinlerine koyunları bırakıyorlar. Bir kısım tarlamızda sürülüyor” dedi.

Eyyüpoğlu, 2021 yılının biçerdöver fiyatlarını açıklamak için bütün oda başkanlarıyla video konferans yoluyla ortak bir karar aldıklarını vurgulayarak, “Geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış yaptık. Kuru tarımda artış yapmadık. Çünkü kuruda biçer girmeyeceği için herhangi bir artış yapmadık. Yağmurlama, damlama dönüm başı 20 TL, karık sulama 25 TL, biçer arkası römork 2 tonluk buğday 350 TL ve arpada 330 TL olarak bütün oda başkanlarımızla birlikte bu fiyatı açıkladık. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye ifade etti.

2021 YILI BİÇERDÖVER BİÇİM ÜCRETLERİ:

Yağmurlama ve damlama sulama alanlarında biçim bedeli: 20 TL /Dekar

Karık tapa ve salma sulama alanlarında biçim bedeli: 25 TL / Dekar

Nohut biçim bedeli: 21 TL/Dekar

 Mercimek biçim bedeli: 23 TL /Dekar

 Kuru tarım alanlarında biçim bedeli: 17 TL dekar olup, traktör bedeli biçerdövere ait olması halinde söz konusu fiyatlara yüzde 10 eklenecek.

 

SAMAN SATIŞ BEDELİ İSE ŞÖYLE:

 Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Buğday )  : 250 TL/Römork (1 tonluk)

 Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Buğday)   : 350 TL/Römork (2 Tonluk)

Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Arpa)         : 230 TL/Römork (1 tonluk)

 Biçerdöver arkası saman toplama bedeli (Arpa)        : 300 TL/Römork (2 tonluk)

Traktör arkası saman toplama bedeli: 150 TL/ Römork olarak karara bağlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda