Eyyübiye kırsalında hayat değişiyor

Eyyübiye kırsalında hayat değişiyor

Şanlıurfa’da 122 kırsal yerleşim birimine sahip olan merkez Eyyübiye ilçesinde, yolları ve meydanları ilk kez stabilize kaplama yapılan kırsal mahalle sakinlerinin hayatı değişiyor.

04 Şubat 2023 - 13:14 - Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 13:28

İlçe statüsüne geçtikten sonra stabilize kaplamasının yüzde 90’dan fazla kısmı tamamlanan Eyyübiye kırsalında, bu yıl içinde kilitli parke taşı döşenmesi planlanıyor.

Kurulan iki mobil konkasör, beş iş şantiyesi, çok sayıda iş makinesi ve personelle devam eden stabilize kaplamanın yapıldığı köylerde yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarılıyor.

Toplam 1 milyon metreküp stabilize malzeme serimi gerçekleşecek olan çalışmalar kapsamında, onlarca köyün yolu ve meydanı ilk kez yapılırken, kırsal Umuroba Mahallesi sakinleri de mahallelerine ulaşan yol çalışmasından dolayı belediye emeği geçenlere teşekkür etti.

Toz ve çamurdan arınması için 120 bin metreküp stabilize malzeme seriminin başladığı Umuroba sakinleri, çocuklarının çamur nedeniyle okula gidip gelmekte büyük sıkıntı yaşadığını, yollarının yapılmasıyla bu sorundan kurtulduklarını dile getirdi.

Büyük çoğunluğunda tarımsal amaçlı sulamanın yapıldığı Eyyübiye kırsal mahallelerindeki yol sorununu çözmek amacıyla, 2023 yılı içerisinde 1 milyon 200 bin metrekarelik kilitli parke taşı döşeme çalışmasına başlanması planlanıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...