Erdoğan: En büyük düşmanım faizdir

Erdoğan: En büyük düşmanım faizdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük düşmanım faizdir. Şu anda faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Merkez Bankamızla bunları konuştuk, konuşuyoruz. Önümüzdeki PPK toplantılarında bunların daha da indirilmesini telkin ediyoruz" dedi.

29 Eylül 2022 - 14:12 - Güncelleme: 29 Eylül 2022 - 14:39

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası (TCMB) ile konuştuğunu, yüzde 12’ye inen politika faizinin daha da inmesini telkin ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

"FAİZ EN BÜYÜK DÜŞMANIM"

Konuşmasında faize değinen Erdoğan, “En büyük düşmanım faizdir. Şu anda faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Şu anda Halkbank genel müdürümüz karşımızda duruyor. Merkez Bankamızla bunları konuştuk, konuşuyoruz. Önümüzdeki PPK toplantılarında bunların daha da indirilmesini telkin ediyoruz. Enflasyonun düşük faizle yılbaşından sonra düşeceğine inanıyorum” dedi.

Kamu bankalarına da seslenen Erdoğan, “Siz kolaylaştırıcı olacaksınız. Kredi için başvuran esnafım olduğu zaman desteği sağlayacaksınız. Paradan para kazanmaya alışmışların artık hiçbir geçerliliği kalmamış eski modellere dayalı ezberlerine itibar etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda