Erdoğan buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı

Erdoğan buğday ve arpa fiyatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçinin merakla beklediği arpa-buğday alım fiyatlarını açıkladı.

05 Haziran 2022 - 17:18 - Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 18:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı'nın kapanışında konuştu. Erdoğan, konuşmasında çiftçinin günlerdir cevabını beklediği sorunun yanıtını verdi.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin(TMO) buğday ve arpa alım fiyatını açıklayan Erdoğan, bu yıl sert ekmeklik buğday fiyatının ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira, arpa alım fiyatının ise ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlendiğini kaydetti.  

Fiyatları belirlerken, çiftçilerin alın terlerinin karşılığını alarak, üretime devam etmelerinin yanında, iç ve dış piyasa gelişmeleriyle arz güvenliği için ihtiyaç duyulan stokların sağlanması hususlarını dikkate aldıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

"Muhalefet ve mandacı ekonomistler, 'buğday ithal ediyoruz' yaygarasını tekrarlamaktan geri durmuyor. Buğday başta olmak üzere çeşitli hammadde kalemlerindeki yüksek ithalat rakamlarının sebebi kendi kendine yetersizliğimiz değil, ülkemizin dünyanın en büyük gıda ihracatçılarından biri olmasıdır. Yani biz buğdayı kendi ihtiyacımız için değil, onu işleyip tüm dünyaya ürün olarak satmak için ithal ediyoruz. Bu basit gerçeği göremeyenlerin hezeyanlarıyla zihni bulananların içlerini rahatlatacak bilgileri her fırsatta kamuoyuyla paylaşmaya özen göstermeliyiz."

KURUMLAR FARKLI FİYAT UYGULAMASINA GİTMEYECEK

"Farklı fiyat uygulamalarına gidilmeyecek" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üreticilerimiz, TMO hububat alım primine ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığımızca ödenecek olan mazot, gübre, sertifikalı tohum ve fark ödemesi desteklerini almaya devam edecek" diye konuştu.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda