Eğitim-Bir-Sen: "Eğitim devam etmeli, ücretler...

Eğitim-Bir-Sen: "Eğitim devam etmeli, ücretler ödenmeli"

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçilen sınıflarda derslerin devam etmesi gerektiğini, ders ve ek ders ücretlerinden herhangi bir kesinti yapılmamasını talep etti.

20 Eylül 2021 - 15:40 - Güncelleme: 20 Eylül 2021 - 15:45

Eğitim-Bir-Sen, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, aynı sınıfta on gün içinde iki vaka çıkması suretiyle ilgili sınıfta yüz yüze eğitime ara verilerek tam zamanlı uzaktan eğitime geçilen hâllerde, uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim-öğretim görevlerini fiilen yerine getiren öğretmenlerin, söz konusu ders ve ek ders görevlerinin fiilen yapılmış sayılarak ders ve ek ders ücretlerinden herhangi bir kesinti yapılmamasını talep etti.

“UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLEN SINIFLARDA DERSLER DEVAM ETMELİ”

Açıklamada, “2021-2022 eğitim-öğretim yılı, 6 Eylül 2021 tarihinde tüm sınıflar düzeyinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitim yoluyla başlatılmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan ‘Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi’nin Türkiye geneli tüm okullarda uygulanacağı Bakanlıkça ifade edilmiştir.

Söz konusu Rehber’de ‘Öğrencinin pozitif vaka çıkması durumunda aynı sınıfta 10 gün içinde 2. kez vaka çıktığı için sınıf öğrencilerinin tamamının yakın temaslı olarak kabul edileceği, bu öğrencilerin eve gönderileceği ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınacağı’ hüküm altına alınmıştır. Bu çerçevede, il millî eğitim müdürlüklerince, aynı sınıfta on gün içinde iki vaka çıkması hâlinde sınıf öğrencileri yakın temaslı kabul edilerek o sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmekte ve tam zamanlı uzaktan eğitime geçileceği kararları alınmaktadır. Ancak, aynı sınıfta on gün içinde iki vaka çıkması hâlinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilen sınıflarda, uzaktan eğitim veren öğretmenlerin ders görevlerinin yapılmamış sayıldığı ve bu kapsamda söz konusu ders saatlerine tekabül eden ders ve ek ders ücretlerinin ödenmediği yönünde şikâyetler iletilmiştir.

Tam zamanlı uzaktan eğitime geçilen sınıflar yönünden öğretmenlerin uzaktan eğitim araçları yoluyla okul veya ev ortamında ders görevlerini fiilen yerine getirdikleri açıktır. Nitekim Bakanlığın Mart 2020 tarihinden bu yana uzaktan eğitim süreciyle ilgili bütün idari karar ve uygulamalarında uzaktan eğitim sürecinde uzaktan eğitim araçlarıyla fiilen yerine getirilen ders ve ek görevlerinin yapılmış sayılacağı karar altına alınmıştır.

Bu nedenle, Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar Rehberi çerçevesinde aynı sınıfta on gün içinde iki vaka çıkması suretiyle ilgili sınıfta yüz yüze eğitime ara verilerek tam zamanlı uzaktan eğitime geçilen hâllerde, uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim-öğretim görevlerini fiilen yerine getiren öğretmenlerin, söz konusu ders ve ek ders görevlerinin fiilen yapılmış sayılarak ders ve ek ders ücretlerinden herhangi bir kesinti yapılmaması hususunda ücretler ödenmelidir” ifadelerine yer verildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...