Dünya’nın en lezzetli kebapları Urfa’da

Dünya'nın en lezzetli kebapları Urfa'da

Bugün 14 Temmuz Dünya Kebap Günü. Ülkemizin yanı sıra tüm dünyada da en çok tercih edilen yemeklerin başında gelen kebap çeşitleri, Şanlıurfa’da daha çok rağbet görüyor.

14 Temmuz 2021 - 18:00 - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 - 21:48

Lezzetin ve kebabın diyarı Şanlıurfa’da çeşit çeşit kebaplar mevcut. Haşhaş kebabından, patlıcan kebabına, acılı Urfa kebabından soğanlı kebaba, ciğerden yüreğe kadar birçok çeşit bulunan Şanlıurfa, Dünya’nın deyim yerindeyse en lezzetli kebaplarına ev sahipliği yapıyor. 14 Temmuz Dünya Kebap Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Livva Restorant’ın Kebap Ustası Osman Yüksekyayla, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok Birecik Patlıcanı ile yapılan kebabı tercih ettiklerini belirtti. Usta Yüksekyayla, 14 Temmuz Dünya Kebap Günü olması nedeniyle de kebap severleri Livva Restorana beklediğini kaydetti.

YÜKSEKYAYLA: “TURİSTLER KEBABA BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR”

Usta Osman Yüksekyayla Dünya Kebap Günü olması nedeniyle de şu ifadelere yer verdi;

“Şanlıurfa’da restoranımıza gelen yerli ve yabancı çoğu turist, müşterilerimiz genelde patlıcan kebabını tercih ediyor. Kebap, tüm dünyada sevilerek yenilen bir yiyecek. Yurtdışıdan gelen çoğu turist de en çok Urfa Kebabı’nı merak ediyor ve tatmak istiyor. Ayrıca Şanlıurfa birçok kebap çeşidine de sahip. Herkesi Dünya Kebap Günü’nde Livva Restoran’a kebap yemeye bekliyoruz” dedi.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda