DKMP ekipleri, yöre halkını kelaynaklar için uyardı

DKMP ekipleri, yöre halkını kelaynaklar için uyardı

DKMP ekipleri, Birecik'te kelaynak kuşlarının yoğun olarak kullandığı tarım arazilerine zehir atılmaması için çiftçilere uyarılarda bulundu.

08 Haziran 2020 - 19:40 - Güncelleme: 09 Haziran 2020 - 00:24

Türkiye’de ve dünyada nesli tükenme tehlikesi altında olan kelaynakların bir kısmı Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunurken, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şanlıurfa Şubesi ekipleri de bu kuşların korunması için çalışmalarına devam ediyor.

DKMP ekipleri, son olarak kelaynakların yoğun olarak kullandığı bölgelerdeki çiftçileri ziyaret ederek ilaçlamalar konusunda uyardı.

Tarım arazilerinde zehirli ilaçların kullanılmaması için vatandaşlarla görüşen ekipler, yöre halkı ve muhtarları bilgilendirdi.

Çalışma ile ilgili olarak DKMP'nin sosyal medya hesabında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kelaynak kuşlarımızın yoğun kullandıkları tarım arazilerinde zehir ilacı kullanılmaması ve üreme döneminin sonlarına yaklaştığımız bugünlerde halkımızın daha da dikkatli olması için yöre halkı ve muhtarlarımız bilgilendirilmiştir. Birecik halkı dün olduğu gibi bugünde Kelaynak kuşlarına sahip çıkarak üzerine düşen ne varsa gayretle yapmaktadır bu sebeple bir kez daha halkımıza teşekkür ederiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...