DEVA Genel Başkanı Babacan: "Çiftçilere deva...

DEVA Genel Başkanı Babacan: "Çiftçilere deva olacağız"

Partisinin Eyyübiye olağan ilçe kongresinde konuşan DEVA Partisi lideri, Şanlıurfa’nın sorunlarına çözüm üreteceklerini kaydetti.

16 Ekim 2021 - 18:40 - Güncelleme: 16 Ekim 2021 - 19:41

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, sulama yatırımlarına öncelik vereceklerini belirterek, “Türkiye’deki bütün sulama yatırımlarının maliyeti bir Kanal İstanbul parası etmiyor. Hep beraber çiftçilerimize deva olacağız” dedi.

DEVA partisi lideri Babacan partisinin Eyyübiye 1. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.

“İNSANIMIZ DEMOKRASİ VE REFAHI HAK EDİYOR”

“Bugün burada coşkuyla karşılayan, bağrına basan Şanlıurfalılara çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Babacan, yaklaşık bir yıl önce Urfa’da partisinin il kongresini gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bugün de Eyyübiye 1. Olağan İlçe Kongresini yaptıklarını belirten Babaan, “Kimliği, kökeni, inancı ve görüşü ne olursa olsun bu toprakların insanı birbirini çok seviyor. Bu toprakların insanı, başkasının acısını kendi acısı gibi görür. İnsanlar birbirinin sevincini de paylaşır. Yüzyıllardır sevgiyle saygıyla birbiriyle yaşama iradesine sahip insanımız çok daha bir demokrasiyi ve refah düzeyini hak ediyor” dedi.

“BU TOPRAKLARIN SUYLA BULUŞMASI LAZIM”

Bölgede sulama sıkıntılarının bulunduğunu kaydeden Ali Babacan, sözlerini Kanal İstanbul projesine getirdi. Babacan, “Sulama yatırımlarına öncelik vereceğiz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’deki bütün sulama yatırımlarının maliyeti bir Kanal İstanbul parası etmiyor. Hep beraber çiftçilerimize deva olacağız. Hükümet kafayı Kanal İstanbul’a taktı. Cumhurbaşkanı inadına yapacağız diyor. Biz Türkiye’deki bütün sulama projelerini alt alta yazdık. Bütün sulama kanallarını topladık, bir Kanal İstanbul kadar etmiyor. Hükümete Şanlıurfa’dan seslenmek istiyorum: ‘Şu inadı bırakın, Kanal İstanbul projesini bir erteleyin’ Bu ülkenin tarıma acil suya ihtiyacı var. Bu toprakların suyla buluşması gerekiyor.”

Babacan, sulama kanalları yapmanın insanların elinde olduğunu belirterek, “Bunu biz yapacağız. Yol haritamız her konuda hazır. Biz dersimize iyi çalışıyoruz. Her konuda eylem planımız var. Tutamayacağımız hiçbir sözü vermiyoruz. Açıkladığımız her şeyi yazıyoruz” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş eylem planları bulunduğunu aktaran Babacan, “ Biz demokratik gerileme dönemini sona erdireceğiz. Demokratikleşme hikayesini kaldığımız yerden daha da hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Ülkemizin itibarını yeniden yükselteceğiz. Türkiye’yi barışın, özgürlüklerin ve zenginliğin memleketi yapacağız” dedi.

“MERKEZ BANKASINI TAM BAĞIMSIZ HALE GETİRECEĞİZ”

Babacan, hukuk ve adalet zeminini güçlendireceklerini söyledi. “Biz Kürt melesini de çözeceğiz” diyen Babacan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz yatırıma, üretime, sanayiye dayalı, hakkaniyeti esas alan, topyekün zenginleşmeyi hedefleyen, kapsayıcı ekonomik büyüme modeline geçeceğiz. Merkez Bankasını tam bağımsız hale getireceğiz.  Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunacağız. Biz bugün burada sadece bir ilçe kongresi yapmıyoruz. Biz bugün burada demokrasi hikayesi yazıyoruz.”

Ali Babacan, parti kongresinin ardından kentteki medya temsilcileriyle bir araya geldi. Daha sonra Balıklıgöl’e geçen Babacan, burada hatıra fotoğrafı çektirdi ve esnafla konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...