Coşkun’dan İLKSAN seçiminin ertelenmesine tepki

Coşkun'dan İLKSAN seçiminin ertelenmesine tepki

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, İLKSAN’da ‘değişim iradesinin’ engellenmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti.

31 Mart 2021 - 17:00 - Güncelleme: 31 Mart 2021 - 17:37

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, pandemi nedeniyle İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimlerinin belirsiz bir tarihe ertelenmesi ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. İLKSAN temsilci seçimlerinde aday olan üyelerinin ortaya koydukları ‘değişim iradesinin’ engellenmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Coşkun, “Eğitim-öğretim faaliyetleri devam ediyorken, tarihi önceden belirlenen etkinliklere izin veriliyorken, İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi bahane edilerek İLKSAN seçimlerinin ertelenmesi, üye iradesinin hiçe sayılması, seçim sandığının şaibeli bir şekilde üyenin önünden kaçırılması anlamına gelmektedir.Yetkisi ve görevi sona eren temsilcilerle genel kurul yapan, bu hukuksuz genel kurulca yeni bir yönetim seçen, bu yönetimin isteğiyle ana statüyü değiştiren İLKSAN ve buna göz yuman Bakanlık, bütün bu hukuksuzlarla yetinmeyip bir de üyenin seçme ve seçilme hakkını gasp etmiştir” dedi.

Dayanak gösterilen İçişleri Bakanlığı genelgesinin, kamu kurum ve kuruluşlarının toplantı ve etkinlikleri hakkında tek bir cümle kurmazken, üyeye hesap verme korkusu içindeki İLKSAN’ın seçimden kaçmak için genelgeyi can simidi olarak kullandığını iddia eden Coşkun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hiç kimsenin endişesi olmasın; İLKSAN’ı da, seçim sürecini de kötü yönetenler, bunun sonuçlarıyla eninde sonunda yüzleşecektir. Yargıya taşıdığımız ‘seçimden kaçıran ana statü değişiklikleri’ de hukuksuzdu. Unutulmasın ki, sandık, üyenin önünden sonsuza kadar kaçırılamaz. Seçim sürecini yönetmekle mükellef olan Millî Eğitim Bakanlığı, üyelerin iradesinin yok sayılmasına fırsat vermemeli; salgın nedeniyle alınan tedbirler gerekçe gösterilerek tehir edilen İLKSAN temsilcilik seçimleri belirsizliğini gidermelidir. Bakanlık, eğitim çalışanlarının haklarının ihlaline seyirci kalmamalı, Sandığın kötü yönetiminin üstünün örtülmesine izin vermemeli; seçim tarihini ivedilikle belirlemeli ve sürecin nasıl işletileceğini kamuoyuna açıklamalıdır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda