Çiftçilerin destekleme ücretleri verilmeye başlanacak

Çiftçilerin destekleme ücretleri verilmeye başlanacak

Şanlıurfalı çiftçilerin hububat ve dane mısır destekleme ücretleri bu akşam itibarıyla hesaplara aktarılacak.

05 Mart 2021 - 18:00 - Güncelleme: 05 Mart 2021 - 21:12

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, bugün saat 18:00’da itibarıyla 12 bin 650 çiftçiye 75 milyon lira ödeme olacağının haberini duyurdu. Çiftçilerin kimlik numarasının son rakamına göre oluşturulan takvim doğrultusunda ödemelerin başlayacağını belirten Eyyüpoğlu, hububat ve dane mısır desteklemeleri çiftçilerin hesaplarına 5 Mart Cuma günü saat 18:00’dan itibaren aktarılmaya başlanacağını söyledi.

EYYÜPOĞLU: 12 BİN 650 ÇİFTÇİMİZE 75 MİLYON ÖDENECEK

Yapılacak olan destekleme hakkında konuşan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyyüpoğlu; Çiftçilerimize güzel müjdeli bir haberi vermek istiyorum. Bu akşam itibarıyla buğday ve mısır desteklemesi 12 bin 650 çiftçimize 75 milyon çiftçilerimizin hesaplarına aktarılacaktır. TC numarasının son rakamı 4 – 6 ve 8 olanlar bu akşam itibarıyla hesaplarına aktarılacaktır. TC’nin son rakamları 0 ile 2 olanları 12 Mart’ta hesaplarına aktarılacaktır. Çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum” dedi.

Mazot ve Gübre desteklemesi haberinide veren Eyyüpoğlu, “Mazot, gübre desteklemesi de bugün itibarıyla Cumhurbaşkanımız imzaladı resmi gazetede yayımlandı. Allah’ın izniyle on gün içinde oda çiftçilerimizin hesaplarına aktarılacaktır” ifadelerini kullandı. 

“ÇİFTÇİLERİMİZ SUYU TASARUFLU KULLANSINLAR”

DSİ’nin suyu Harran Ovasına bırakılması konusunda da konuşan Eyyüpoğlu, “Atatürk Barajı sulamayı da bugün itibarıyla ovaya sular bırakıldı. Çiftçilerimiz bu konuda dikkatli olsunlar. Suyu tasarruflu kullansınlar. Tebliz mevsimi değildir. Teblize kesinlikle girmesinler suyu tasarruflu kullansınlar. Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...