CHP’li Tanal Halfeti için Meclisi acil toplantıya çağırdı

CHP'li Tanal Halfeti için Meclisi acil toplantıya çağırdı

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve milletvekili arkadaşları, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, AKP’li Halfeti Belediyesi’nin son dönemde kendi mülkiyetindeki arsaları, taşınmazları peş peşe elden çıkarmasının, satmasının perde arkasının araştırılarak, kamu zararı, vatandaşın mağduriyeti konusunda gerekli tedbirlerin acilen alınması amacıyla TBMM Genel Kurulu’nda Genel Görüşme açılmasını talep etti.

28 Aralık 2022 - 13:00

Tanal ve arkadaşlarının Meclis Başkanlığı’na sunduğu genel görüşme önergesinin gerekçesinde, “AKP’nin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerini elinde bulundurduğu Şanlıurfa’da, vatandaşlarımız hizmet yüzü görmezken, iktidarın bu kentteki rant sevdası ise hız kesmiyor” denildi.

“HALFETİ’DE PARSEL PARSEL SATIŞ”

Önergenin gerekçesinin devamı şöyle:

Şanlıurfa’daki AKP’li belediyeler, “parsel parsel” satışlarla gündeme gelmektedir. “Güneydoğu’nun Bodrum’u” olarak bilinen turistik ve tarım merkezi ilçe Halfeti ise AKP’li Halfeti Belediyesi’nin son dönemde yoğunlaşan taşınmaz satışıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

Yangından mal kaçırırcasına hareket eden Halfeti Belediyesi, 40 bin nüfuslu ilçede mülkiyeti belediyeye ait arsa, tarla, bağ, fıstıklık, konut, ticaret ve akaryakıt alanlarını peşi sıra düzenlenen ihalelerle satmaktadır. Küçük bir belediyenin bu kadar yoğun taşınmaz satışı işlemi gerçekleştirmesi, akıllarda soru işareti oluşturmaktadır. İlgili belediyenin taşınmaz ihalelerinde şeffaf davranılmadığı öne sürülmektedir. Rant iddiaları da yüksek sesle dillendirilmektedir.

SADECE BİR MAHALLEDE 180 MİLYON TL’Yİ AŞAN ARSA SATIŞI 

AKP’li Halfeti Belediyesi’nin taşınmaz satışları, kentte vatandaşlar arasında birinci gündem maddesi haline gelmiştir. Belediyenin sadece Karaotlak Mahallesi’nde satışa çıkardığı farklı ada ve parsellerdeki arsaların kayıtlı değeri, 180 milyon TL’yi aşmaktadır.

İlçede ikamet eden bazı vatandaşlar, Halfeti Belediyesi’nin taşınmaz satışlarının “kamunun ve vatandaşların zararına yol açacağı” gerekçesiyle konuyu mahkemeye taşırken, şeffaf belediyecilik anlayışı gereği Halfeti Belediye Başkanlığı ise satılan, satılacak taşınmazların listesi, taşınmazların hangi gerekçeyle satıldığı, taşınmazların değerinde satılıp satılmadığı, satış sonucu elde edilen paranın akıbeti konusunda herhangi bir açıklama yapmamaktadır.

KIRSAL BİTEK MAHALLESİ’NDE NELER OLUYOR?

Halfeti Belediyesi’nin kırsalda kalan, köy statüsünden mahalle statüsüne alınan Bitek Mahallesi’ndeki işlemleri de tartışmaya farklı bir boyut kazandırmıştır. Kırsal Bitek Mahallesi’nde çok sayıda arsanın satış ihale ilanını duyuran Halfeti Belediyesi, uzun yıllardır mahallede ikamet eden vatandaşları “işgalci” gibi göstermiştir. “Kentsel dönüşüm” adı altında vatandaşların dededen kalma ahırları ve evleri yıkılmak istenmiş, vatandaşlarla jandarma ekipleri karşı karşıya getirilmiştir.

Bitek Mahallesi’nde yasaları gözardı eden, art niyetli hareket eden Halfeti Belediyesi, vatandaşların mağduriyetine yol açmıştır. Halfeti Belediyesi’nin rant merkezine dönüştürmeyi amaçladığı öne sürülen Bitek Mahallesi’ndeki hukuksuz işlemleri, Şanlıurfa Barosu tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.

PARSEL PARSEL SATIŞLAR GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ

Halfeti Belediyesi’nin yoğunlaşan parsel parsel arsa, taşınmaz satışları, bu satışların yol açtığı kamu zararı ve vatandaşların mağduriyeti görmezden gelinmemelidir. TBMM Genel Kurulu’nda bir genel görüşme açılarak, konunun ivedilikle masaya yatırılması gerekmektedir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda