Büyükşehirden sokak canlarına mama desteği

Büyükşehirden sokak canlarına mama desteği

Karla beraber beyaz örtüye bürünen Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kuş ve balıklara yem attı. Kentin 20 farklı bölgesinde mama noktası oluşturduklarını söyleyen Beyazgül ihtiyaç halinde sokak canları için müracaatta bulunan vatandaşlara da mama göndereceklerini belirtti.

04 Şubat 2023 - 21:18 - Güncelleme: 04 Şubat 2023 - 22:28

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir yandan karla mücadelesini sürdürürken diğer yandan sokaktaki can dostları da unutmadı. Şehrin muhtelif yerlerine ve boş arazilere köpek ve kediler için kuru mama bırakan ekipler kuşlar için ise doğaya mısır ve buğday serpti.

Kentin simgesi Balıklıgöl’e giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de vatandaşlarla birlikte balıklara yem attı. Daha sonra Halil-ür Rahman Camisine geçerek cami avlusundaki kuşları da besledi. 

‘’İHTİYAÇ HALİNDE VATANDAŞLARA MAMA DESTEĞİ VERİLECEK’’

Balıklıgöl başta olmak üzere kentin 20 farklı noktasına can dostlar için yem bırakıldığını belirten Beyazgül ‘’Şanlıurfa’mıza rahmet ve bereket yağdı. Balıklıgöl’deki balıklara yem verdik. Kuşlara yem verdik. Kediler için mamalar konuldu. Kentin 20 farklı noktasında kedi ve köpekler için mamalar bırakıldı. Vatandaşlarımızın ihtiyacı olanlar varsa alo 153’e müracaat ederek mama gönderebiliriz" dedi.

"KAPI VE PENCERE ÖNLERİNE YEMEK BIRAKMALARINI İSTİYORUZ"

Vatandaşlara da sokak canları için yem bırakılması çağrısında bulunan Başkan Beyazgül "Vatandaşlarımız minik misafirler için kapı ve pencere önlerine yemek bırakmalarını istiyoruz. Karlı havada onların yiyecek bulmaları çok zor. Kar hayatımızı değiştiriyor, güzelleştiriyor. Şanlıurfa bembeyaz olmuş. Gelinliklere bürünmüş gibi oluyor. Bu herkes için ayrı bir güzellik, çocuklar için kartopu, büyükler için farklı bir görüntü oluşturuyor’’ diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...