Beştepe’de güvenlik zirvesi yapıldı

Beştepe'de güvenlik zirvesi yapıldı

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi yapıldı. 1 saat 45 dakika süren zirve sonrasında "Rusya saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu" açıklaması yapıldı.

24 Şubat 2022 - 14:30 - Güncelleme: 24 Şubat 2022 - 15:31

Rusya, Ukrayna'ya karşı askeri operasyon başlattı.

Operasyona dünyadan art arda tepkiler geldi.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşları için gerekli destek ve yönlendirmenin sağlanacağını bildirdi.

Bu gelişmelerin ardından Beştepe'de güvenlik zirvesi yapıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı 1 saat 45 dakika sürdü. Zirvede Ukrayna'daki son gelişmeler ve ülkedeki Türk vatandaşlarının durumu ele alındı. 

Zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, zirvede, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ele alındı.

Zirvede, Rusya’nın Minsk mutabakatlarını ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Bölge ve dünya güvenliğine de tehdit oluşturan bu saldırının durması için Rusya ve uluslararası platformlar nezdinde bulunulabilecek girişimlerin değerlendirildiği zirvede, Türkiye’nin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki zirvede bölge ve dünya güvenliğini tehdit eden saldırının durması için Rusya ve uluslararası platformlar nezdindeki girişimler değerlendirildi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...