Başkan Baydilli’den 10 Kasım mesajı

Başkan Baydilli'den 10 Kasım mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

10 Kasım 2022 - 09:06 - Güncelleme: 10 Kasım 2022 - 10:52

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak Cumhuriyetin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve rahmetle andı.

Başkan Baydilli mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatanın en çok ihtiyaç duyduğu dönemde ateşten gömleği giyerek millete önderlik eden, milleti kurtuluş mücadelesine davet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümüne ulaştık. Vatanın bağımsızlığı için silah arkadaşlarıyla birlikte verdiği mücadele, sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş sürecinde fikirleri ve yaptıkları ile yüzyıla damga vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanlarının bile saygı duyduğu bir lider olmuştur.

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk gerek kurtuluş mücadelesinde milleti birleştiren söylemleri gerekse Cumhuriyet'in kuruluşunda ve sonrasında yapmış olduğu işlerle tarihteki yerini almıştır. Onun önderliğinde büyük mücadeleyle, fedakarlıklarla kurulan ve bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni korumak için aziz milletimiz her zaman canını ortaya koymuş, iç ve dış tehlikelere karşı dimdik durarak vatanı muhafaza etmiştir.

 Şüphesiz ki bundan sora da vatan toprağını ilelebet muhafaza ve müdafaa için milletimiz kendine düşen görevleri en iyi şekilde yapacaktır. Atalarımızın gerektiğinde can vererek koruduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni hep birlikte muhafaza etmek, büyütmek ve kalkındırmak hepimizin temel görevi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yılında saygı ve rahmetle anıyor, vatan toprağı için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.”

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda