Ayhan Bilgen, Urfa’da fuarda kitaplarını imzaladı

Ayhan Bilgen, Urfa'da fuarda kitaplarını imzaladı

Kars Eski Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, 3 yeni kitabıyla Şanlıurfa’daki ulusal kitap fuarına katıldı.

10 Kasım 2021 - 17:16 - Güncelleme: 10 Kasım 2021 - 17:44

Şanlıurfa’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Kitap Fuarı’na yüzden fazla yazar ve yayınevi katılım sağlıyor. Fuara katılan yazarlardan biri de eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen. Bilgen, “Gereği Düşünüldü”, “Ya Adanmış Siyaset Ya Toplumsal Felaket” ve “Üçüncü Mektup” isimli kitaplarını fuardaki standında okuyucuları için imzaladı.

Mektuplardan oluşan kitapları hakkında bilgi veren Bilgen, cezaevi mektuplarını kitaplaştırdığını söyledi.

“Benimkisi aslında pek yazarlık sayılmaz, o çok iddialı olur, benimki cezaevi mektupları” diyen Bilgen, çünkü üç kitabının da cezaevindeki karalama notlarından basıldığı bilgisini verdi.

Bilgen, şunları söyledi:

“İlk kitabım, ‘Gereği Düşünüldü’. Yargılandığımız dosya, Türkiye siyasetindeki yapmaya çalıştığımız iş ve onun ödenen bedeliyle ilgili. İkinci kitap daha çok siyasi ahlak eleştirisi üzerine siyasetin ya bir adanmışlık psikolojisiyle yapılması ya da toplumsal felaketi hazırlaması üzerine bir çalışma. Siyasete güven, siyasetçiye güven olmazsa siyaset çürür ve tüm toplumu çürütür ve toplumunda siyasete bakışı dolayısıyla değişir, bu tezi işleyen bir kitap. Üçüncü kitapsa ikinci tutuklamamda yazdığım kitaptı. Çözüm önerisi daha çok muhalefet üzerinedir. Türkiye’de sadece iktidar değil muhalefetinde sorunlu olduğu çözüm üretemediğiyle ilgili bir eleştiri ve öneri demeti var.”

“CEZAEVİ MEKTUPLARIMI YAZIYA DÖKTÜM”

Notlarından bir kitap daha çıkacağını söyleyen Bilgen, “Umarım onu cezaevine girmeden dışarıda basma imkanı bulurum” dedi. Yeni kitabının daha çok adalet üzerine olacağını kaydeden Bilgen, “Kimlikleri, eşit fırsatı, Türkiye’deki gelir dağılımı çarpıklığını, yoksulluğa çözümü siyasette önemseyen, bunu merkeze alan yaklaşımı ben hak temelli yaklaşımın bir parçası olarak görüyorum. Ve tabii ki dip notlarla akademik bir çalışma değil bu cezaevi koşullarında denemeler belki biraz sesli düşünme ve onları yazıya dökme çalışma çabası” ifadesini kullandı.

“BİR KİTAP BİR HAYAT DEĞİŞTİRİR”

“Her kitap, her sayfa, her satır aslında hayata dair bir iddiadır, bir sözdür ve bazen bir kitap bir hayat değiştirir” diyen Bilgen, özellikle gençleri okumaya teşvik etmek gerektiğini, gençleri okuduklarına pişman etmemek gerektiğini dile getirdi.

Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten hayatlarını değiştirecek, karamsarlıktan çıkaracak, umutsuzluklarını giderecek bir şeyler koymaya, gençlerimize borcumuz var. O çevre hareketinin meşhur ifadesiyle dünya bize dedelerimizin mirası değil çocuklarımızın emaneti. Bu emaneti galiba hakkıyla onlara yine teslim edebilmek için birikimimizi ve deneyimlerimizi onlarla paylaşmak gerekiyor.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...