Avukat Arserim: 3 Kadından biri şiddete maruz kalıyor

Avukat Arserim: 3 Kadından biri şiddete maruz kalıyor

Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Fazilet Taştan Arserim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaşayan en az her üç kadından birinin fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kald

08 Mart 2021 - 10:20 - Güncelleme: 08 Mart 2021 - 11:27

Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Fazilet Taştan Arserim, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ajans Urfa’ya yaptığı açıklamada, yüzlerce kadının cinayete kurban gittiğine dikkat çekerek, yetkililere yasaların uygulanması noktasında eksiklerin giderilmesi çağrısında bulundu.

Ülkemizde eşitsizlik, cezasızlık ve insan hakları ihlalleri sonucunda şiddetin arttığını vurgulayan Arserim, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2020 yılından bu yana Türkiye'de 400’ü aşkın kadın öldürüldü. Emine Bulut, Müzeyyen Boylu, Ceren Özdemir, Aynur Arslan, Eylem Tiller, daha yüzlerce kadın katledildi. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor. Türkiye'de yaşayan en az her üç kadından birinin fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik şiddete maruz kaldığı araştırma sonuçlarıyla sabittir. Hak savunucusu olarak bizler yasalarımızın uygulanması noktasındaki eksikliklerin giderilmesini talep ederken; 6284 Sayılı yasanın uygulanmasını, İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını, etkin soruşturmaların yapılmasını, yargıda bütünlüğün olmasını, önlemlerin alınmasında gecikilmemesini, şiddete uğrayan, şiddet tehdidi altında olan kadınların, çocukların, aile bireylerinin, ısrarlı takip mağdurlarının koruma taleplerinin geri çevrilmemesini, cezasızlığın önlenmesini, haksız tahrik, iyi hal, saygın tutum, erkeklik indirimi uygulanmamasını, kadın cinayetlerinin af kapsamında olmamasını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulanmasını, toplumun kadına bakış açısının ve erkek egemen anlayışın değişmesini, kadın hak ve özgürlüklerinin tanınmasını, müdahillik taleplerimizin kabul edilmesini, örf ve adetlerin kanunların önünde olmamasını hep birlikte dile getiriyoruz.

Her zaman emekten, insandan, özgürlük ve bağımsızlıktan, eşitlik, hakkaniyetten, hukuktan ve adaletten yana olan Urfa Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...