Antik kentte "Çiğ köfte" atışması

Antik kentte "Çiğ köfte" atışması

Yıllardır Şanlıurfa ve Adıyaman'ın paylaşamadığı lezzet çiğ köfte, bu kez turistik bir gezide tartışma konusu oldu. O anlar dinleyenleri gülümsetti.

16 Nisan 2021 - 23:40 - Güncelleme: 17 Nisan 2021 - 08:16

Şanlıurfa ve Adıyaman arasında krize neden olan çiğ köfte, yer mekan fark etmeksizin hala tartışma konusu...

Komşu iki il arasında yıllardır "Çiğ köfte bizim" tartışması sürüyor. Öyle ki her iki il de bunu kanıtlamak için tescil başvurularında dahi bulundu. 2008'de etli çiğ köfte Urfa adına, 2018'de de etsiz çiğ köfte Adıyaman adına tescillendi. Tartışmalar tescile rağmen bitmedi. 

Kimi zaman sosyal medyada bazı yemek firmaları tarafından anket aracılığı ile "Çiğ köfte sizce kimin? Urfa mı, Adıyaman mı?" soru yönetilerek gündeme getirilen tartışma, bu kez turistik bir gezide yaşandı. Mersin'in Silifke İlçesinde antik kente gezi düzenleyen ve içlerinde Adıyaman ile Şanlıurfalı kişilerin olduğu grupta çiğ köfte gezinin konusu haline geldi. Bir kişi "Çiğ köfte asla su ile yoğrulmuz. Buz ile yoğrulur ve eli sıcak bir kişinin elinden çiğ köftesi yenmez" diyerek çiğköftenin Şanlıurfalılara ait olduğunu savundu.

O anlar Köşe Yazarı Yaşar İçen tarafından kaydedildi. İçen atışmayı "Silifke'de antik tiyatroya tarihin, Zeus'un, Heracles’in, Daphne’nin(Defne), Hades’in fısıltılarını dinlemeye gitmiştik...Urfa ve Adıyaman arasında çiğ köfte kimin atışması başlar da çekmez miyim?" yorumunda bulunarak paylaştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda