Urfa'da hakkında yakalama kararı olan 4 kişi yakalandı

Şanlıurfa'da Jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, haklarında yakalama kararı olan 4 şahıs yakalandı. Yine yapılan çalışmalarda hem silah hem de uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şanlıurfa’da, Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli çalışmalar sonucu Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Silah/Mühimmat ve Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı olayları ile mücadele kapsamında çalışmalar yapıldı.

Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 1-30 Nisan 2020 tarihleri arasında adli makamlardan alınan arama kararına istinaden, Şanlıurfa operasyonlar düzenlendi.
 


 

Yapılan operasyonlarda; 7 bin 300 adet 7.62 mm çapında fişek, 1 adet kaleşnikof uzun namlulu piyade tüfeği, 3 adet bu piyade tüfeklerine ait şarjör ile ekili vaziyette 70 kök kenevir bitkisi ve 100 gram eroin maddesi ele geçirilirken, çeşitli kaçakçılık suçlarından haklarında çıkartılan yakalama emirleri ile aranan ve 8-16 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli şahıs da yakalandı.

Kaçakçılık olaylarında toplam 20 şüpheli şahıs yakalanırken, şüphelilerden 11'i tutuklandı, 9'u ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.