Turizm AR-GE Komisyonu'nun kurulmasına karar verildi

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.’nin 08.08.2019 Tarih ve 2019/06 sayılı Yönetim Kurulu Kararı ile “Turizm sektörü ile ilgili hibe ve destek programlarından yararlanılması amacıyla kamu – özel ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. koordinasyonunda ‘Turizm AR-GE Komisyonu’nun kurulmasına” karar verildi.

Bu kapsamda Kamu Kurumları, Belediyeler ve Özel Sektörden Proje uzmanlarının katılımıyla 22.08.2019 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Göbeklitepe Toplantı Salonunda oluşturulacak Proje / AR-GE Komisyonu kuruluş toplantısı Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu başkanlığında gerçekleştirildi.

Komisyonun kurulması ile

Turizm alanında yapılacak Proje teklif başvurularında eşgüdüm sağlanması AB ve Diğer uluslararası Turizm Proje başvurularında ortaklık kurulması Proje teklif çağrılarının ortak takip edilmesi Projeler için ortak bir havuz oluşturulması Kurumların proje yazım konusunda kapasitesinin arttırılması Programlara yönelik öneri oluşturulması amaçlanmıştır.

Komisyonda;

Turizm ile ilgili mevcut hibe programlarının tanıtılması, Komisyon ile ilgili üyelerin önerilerinin alınması, Komisyon’un ortak e-posta adresi ve paylaşım klasörü kurulması ile eşgüdüm sağlanması, Açık hibe programlarına başvurular konuları görüşülmüştür.