AK Parti Şanlıurfa için temayül günü!

AK Parti Şanlıurfa için temayül günü!

Şanlıurfa’da AK Parti’nin 28. dönem milletvekilliği aday adaylık başvurusunda bulunanlar için temayül yoklaması 11 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda başladı.

25 Mart 2023 - 12:22 - Güncelleme: 25 Mart 2023 - 12:57

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. AK Parti’de 22 Mart’ta aday adaylığı başvurularının bitmesinin ardından temayül yoklaması başladı. Şanlıurfa’da AK Parti de toplam 335 milletvekili aday adaylığı başvurusunda buulndu. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafınca  e-temayül yoklaması 11 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Temayül yoklaması bu yıl ilk kez online olarak düzenleniyor. Yoklamaya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Gençlik Kolları MKYK Üyesi Enes Kaşkaş, Kadın Kolları MKYK Üyesi Münire Ayvacı Gözütok, 10. Bölge Uzmanı İ. Alperen Bayrak, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve teşkilat üyeleri katıldı.

Temayül yoklaması öncesi açıklamalarda bulunan Kırıkçı, Temayül yoklaması çalışmasının tüm adaylar için hayır getirmesini diledi.

Teşkilat temayül yoklaması aday belirlemede tek başına bir kriter değil ama önemli bir kriter olduğunu ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, konuşmasının devamında şöyle dedi:

“AK Parti Genel Merkezinin görevlendirmesiyle teşkilat temayül yoklaması yapıyoruz. Teşkilatımızda görev yapmış kardeşlerimizin aday belirlemedeki eğilimlerini alabilmek için böyle bir uygulamamız var, yıllardır yapıyoruz ama iki seçimdir. Bunu elektronik yapıyoruz e-temayül şeklinde yapıyoruz. İl Başkanlığımızın koordinasyonuyla ve Genel Merkezimizin görevlendirmesiyle bugünde burada dijital üzerine e- temayül şeklinde teşkilatımızın aday adaylarıyla ilgili eğilimlerini almak üzere bir toplantı tertip ettik.

İnşallah bugün Şanlıurfa’mızda milletvekili aday adaylığı için müracaat etmiş arkadaşlarımıza teşkilatımızın eğilimi, yönelimi nedir bununla ilgili bir yoklama yapacağız. Teşkilat temayül yoklaması tabi ki aday belirlemede tek başına bir kriter değil ama önemli bir kriter. Burada kişi oy kullanır kullanmaz oylar Genel Başkanımızın sistemine düşer sadece Genel Başkanımız bunu görebilir. Başkanımızda çıkan sonuçlara göre bir karar alacak Şanlıurfa’mız için. Sorunsuz güzel herkesin özgür bir şekilde oy kullandığı mahremiyeti korunan bir çalışma yapıyoruz.”

Temayül yoklaması çalışmaları saat 16.00’a kadar devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda