Adıyaman, Şanlıurfalı sporcuyu da sahiplendi

Adıyaman, Şanlıurfalı sporcuyu da sahiplendi

Şanlıurfa’ya ait çiğ köfteye sahip çıkan Adıyaman, bu kez de Avrupa Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Şanlıurfalı sporcu Murat Fırat’ı sahiplenmeye kalkışıyor.

29 Nisan 2021 - 09:20 - Güncelleme: 29 Nisan 2021 - 09:22

Şanlıurfalı Milli Sporcu Murat Fırat, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etti. Grekoromen stil 67 kilogramda İtalya ekibi yenerek bronz madalyanın sahibi olan Fırat’ın başarısı Şanlıurfa’da sevinçle karşılandı.

“KÂHTALI KARDEŞİMİZ”

Ancak Adıyaman’da ‘Şehr-i Yaman’ isimli bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Murat Fırat’ın Adıyaman Kâhtalı olarak yazılması Şanlıurfa’da tepkilere neden oldu. Paylaşımda, “Milli Sporcumuz Murat Fırat, İtalyan rakibini yenilgiye uğratarak bronz madalyanın sahibi olmuştur. Bu büyük başarıdan dolayı kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Memleketin göğsünü kabarttı” ifadelerine yer verildi.

DOĞUM YERİ: ŞANLIURFA

Ülkemizi Polonya’da başarıyla temsil eden ve Adıyaman’ın sahiplendiği Murat Fırat’ın doğum yeri kayıtlarda Şanlıurfa olarak geçiyor. Çiğ köftenin ardından Urfalı sporcuya da sahip çıkan Adıyaman’a tepki gösteren vatandaşlar, “Murat Fırat Şanlıurfalıdır; Adıyamanlılar, çiğ köftemizin ardından sporcumuzu da çalmasınlar” yorumunda bulundu.

 

​​​​​​​

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...