32 ilde ucuz hazine arazisi satışa çıkıyor!

32 ilde ucuz hazine arazisi satışa çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, artan kira ve konut fiyatlarına çözüm olarak 32 ilde 385 arsayı açık artırma ile satışa sundu. Yüzde 20 indirim ve KDV muafiyeti ile cazip hale gelen arsaların satılacağı iller arasında en fazla kira ve konut pahalılığının sorun haline geldiği Şanlıurfa yok.

05 Haziran 2022 - 15:10 - Güncelleme: 05 Haziran 2022 - 16:15

Artan maliyetlere bağlı olarak yükselen konut ve kira fiyatları sonrası hükümet harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında büyükşehirlerdeki hazine arazileri, düşük maliyetle vatandaşa sunulacak. İsteyen vatandaş evini kendisi yapacak isteyen de müteahhitle anlaşabilecek.

Vatandaşlar, 14-15 Haziran 2022 tarihinde 32 ildeki arsa satışı için Ankara ve İzmir'de düzenlenecek olan açık artırmaya çevrim içi katılım da sağlayabilecek.

Artan kira ve konut fiyatlarını dengelemek için vatandaşa ucuz hazine arazisi satışına başlanıyor. Yatırım için sunulan iller arasında Şanlıurfa yok.

SATIŞA SUNULAN ARSALAR HANGİ İLLERDE

Yatırım için sunulan arsalar; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Tekirdağ, Van ve Yalova illerinde yer alırken gelişmeye ve büyümeye devam eden Şanlıurfa’nın olamaması dikkat çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda