15 bin öğrenciye çevreci çocuk eğitim seti dağıtıldı

15 bin öğrenciye çevreci çocuk eğitim seti dağıtıldı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçe genelinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında 15 bin öğrenciye Çevreci Çocuk Eğitim Setini dağıtmaya devam ediyor.

01 Nisan 2021 - 15:40 - Güncelleme: 01 Nisan 2021 - 15:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, dönüşebilen atıkların kontrol altına alınması için başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Eyyübiye Belediyesi de ilçenin dört bir yanına atıklar için toplama kutuları yerleştirmişti. Başlatılan ve yoğun ilgi gören proje kapsamında gençlerin ve çocukların da projeye aktif olarak dahil olmasını öngören çalışma yürüten Eyyübiye Belediyesi, bu kapsamda ilçe genelinde 15 bin öğrenciye Çevreci Çocuk Eğitim Setini dağıtmaya devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmanın son durağı Bilim İlk ve Ortaokulu oldu.  Düzenlenen eğitim seti dağıtımına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Çiftçi Dengiz, Mahalle Muhtarı Ali Doğan, Okul Müdürü Feridun Malay ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okul girişinde çocukların sürpriziyle karşılanan Başkan Kuş, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Öğrencilere eğitim seti dağıtımı esnasında öğrencilerin atık materyalleri de yanında getirmesi Başkan Kuş’u duygulandırdı. Çevre konusunda bilinçli bir nesil yetişmesine katkı sunduklarını belirten Başkan Kuş,” İnşallah bu projemiz ile daha çok kitlelere ulaşıp, projemizi ilçe genelinde yayıp, örnek ilçe olmayı hedefliyoruz” dedi.

Okul Müdürü Feridun Malay da Başkan Kuş’a teşekkür ederek, “Eyyübiye Belediye Başkanımızın okulumuza yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Öğrencilerimiz bu konuda çok ciddi çalışmaları yürüttüler ve 10 bin adet mavi kapak biriktirdiler. Bu projeye bizim de bir katkımız olsun istedik. Sizlere bu konuda göstermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...