Yetimlere Suruç ilçe Kaymakam sahip çıktı

Yetimlere Suruç ilçe Kaymakam sahip çıktı

Babaları kalp krizi anneleri ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden çocuklara Suruç ilçe Kaymakamı ve belediye başkan vekili Kenan Aktaş sahip çıktı.

15 Kasım 2020 - 14:06

Mersin'de ikamet ederken anne ve babalarını kaybeden Sever Şahinbey ve Seher Şahin isimli kardeşler Mersin’de bir süre yaşadıktan sonra memleketleri Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine döndü.

Mersin'de yaşadıkları dönemde Suruç Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile irtibata geçti. Suruç’ta tuttukları evin yaşam standartlarının yetersiz olduğunu belirten çocuklar sosyal medyadan yardım istedi.  

Çocuklar yaşadıkları evin kötü şartlarından dolayı yaşayamadıklarını belirterek Kaymakamlığa başvurdu.

Duruma kaymakam Kenan Aktaş duyarsız kalmadı. Kaymakam ve belediye başkan vekili Kenan Aktaş'ın talimatı ile Vakıf yetkilileri yetim ve öksüz çocukları izlemeye aldı.

Kaymakamlık sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından Suruç Kaymakamı ve belediye başkan vekili Kenan Aktaş çocuklara sahip çıkarak eğitim masraflarını üstlendi.

Daha önce oturdukları yıkık ve dökük harabe evden çocukları kurtaran Kaymakam ve başkan vekili Aktaş'ın talimatı ile ekipler ilçe merkezinde 4 katta dayalı döşeli bir ev kiralayarak buruda yaşamlarını sağladı.

Kış günü daha sıcak ve temiz bir evde getireceğini belirten yetim çocuklar kaymakam ve belediye başkan vekili Kenan Aktaş ve devlete teşekkür ettiler.

Eğitim masrafları da üstlenilen çocuklar bundan böyle daha sıcak bir ortamda okullarına sağlıklı bir şekilde gidip gelecekler. Aktaş çocuklara devamlı yardımın yapılacağını belirtti.

Bu arada, Vakıf müdürü Mehmet Koç, aileyi yeni evlerinde ziyaret ederek açıklamada bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda