'ÖZEL' OKUL YOLU DÜZ GİDER
Nesih ÇELİK

Nesih ÇELİK

'ÖZEL' OKUL YOLU DÜZ GİDER

22 Ağustos 2018 - 15:46 - Güncelleme: 24 Ağustos 2018 - 18:44

'ÖZEL' OKUL YOLU DÜZ GİDER

Şanlıurfa'da bazı devlet okullarının yolu asfalt ve parke taşından yoksunken, öğrenciler ve öğretmenler kış aylarında çamurlu yolları aşıp okullarına ulaşmaya çalışırken; özel okulların yollarının nerdeyse bir günde tamamlanmasını, özel okullara özel muamele yapılmasını, asfalt ve parke ekiplerinin özel okullar için seferber edilmesini anlamış değilim. Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın, özel okullara hizmet götürülmesin demiyorum ancak özel okullara kısa bir zamanda hatta aynı gün içerisinde  götürülen hizmet neden devlet okulları söz konusu olduğunda işler ağırdan alınarak haftalar ve ayları alabiliyor. Çocuklarımızın okula çamursuz yollardan gidebilmeleri için illa ki yıllık 15 bin TL'den başlayan ücretler mi ödememiz gerekiyor?

Yoksa Belediyemize, çoğunlukla yoksul ve nispeten özel okullara göre maddi durumu zayıf ailelerin çocuklarının gitmiş oldukları devlet okullarına hizmeti zamanında götürmek ağır mı geliyor? Belediyemize fakirin yüzü soğuk mu geliyor ki hizmet acilen ve tam seferberlik ile özel okullara götürülüyor! Zenginin yüzü çok mu sıcak sayın yetkililer!... Şanlıurfa'da hizmete aç okullar varken, özel okul sahiplerinin bir telefonuyla koşa koşa asfalt dökmek çok mu hoşunuza gidiyor? Devletin imkânlarından devlet okulları da faydalansa koltuğunuz soğuyacak ve siz üşüyecek misiniz?

Özel okulların yolunu yapmaktaki hızınızın onda biri ile tüm devlet okullarının yolunu tatil sürecinde bitirebilirdiniz! Çocuklarınızın özel okullarda okumasına da karşı değiliz lakin devlet okullarının bu gibi ulvi ihtiyaçlarına siz yöneticiler kayıtsız kalamazsınız.

Şimdi koltuğunuzdan kalkın ve kışın çamur yığınına dönüşme ihtimali olan okullarımızı tespit ederek gerekli önlemleri alın diyorum. Öğrenci ve velilerimizin bir kısmının her yıl yaşamış oldukları bu kötü manzarayı ve çileyi bu yıl çekmesinler istiyorum.

Eğitimdeki fırsat eşitsizliğinin üstüne bir de yollardaki eşitsizliği eklemeyelim; diyorum…

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar