Yapıcıer: Şanlıurfa’da 686 bin öğrencimiz var!

Yapıcıer: Şanlıurfa'da 686 bin öğrencimiz var!

Şanlıurfa'da eğitim noktasında yaşanan sorunlara yönelik açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, kentte 686 bin öğrencinin 2 bin 400 okulda eğitim gördüğünü kaydetti.

09 Eylül 2020 - 14:40 - Güncelleme: 09 Eylül 2020 - 14:50

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Öğretmenler Evinde düzenlenen toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yavuz ile önemli açıklamalarda bulunan Yapıcıer, kentteki eğitim sorunlarına değindi.

YAPICIER: 50 İLİN NÜFUSUNDAN FAZLA ÖĞRENCİMİZ VAR!

Şanlıurfa'da yaklaşık 50 ilin nüfusundan fazla öğrenci olduğunu kaydeden Yapıcıer, uzaktan eğitim sürecini değerlendirdi. Yapıcıer, "Uzaktan eğitim süreci, pandemi süreci derken eğitim farklı bir boyut alıyor. Uzaktan eğitimle ilgili çok ciddi bir çalışma var. EBA Destek Noktalarımızda çalışma yapıyoruz. 102 okul tespit ettik, 174 noktada onun kurulumuyla uğraşıyoruz. 32 tanesini şuan kurduk ve bunun sayısın 350'ye inşallah çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

KIRSALDAKİ ÖĞRENCİLERE 'EBA MOBİL DESTEK ARACI' HİZMETİ

Uzaktan eğitim sürecinde kırsaldaki öğrencilerin internet, bilgisayar gibi sorunlar ile karşılaştıklarını belirten Yapıcıer, bu noktada ise EBA Mobil Destek Araçlarının devreye girdiğini kaydetti.  Geçtiğimiz günlerde ailelerine yardımcı olmak için tarlada çalışan öğrenciler için bu hizmetin sunulduğunu aktaran Yapıcıer, "Sayının çokluğu, kırsalın çokluğundan dolayı taşıma en çok Urfa'da. Ondan dolayı bir hayli konu başlığımız var. Urfa'da yapılacak çok şey var. Hepimize düşen çok iş var" dedi.

'ŞANLIURFA'DA 686 BİN ÖĞRENCİ, 2 BİN 400 OKUL'

Kentte 686 bin öğrencinin olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü, yaklaşık 2 bin 400 okulda eğitim verildiğini söyledi. Pandemi sürecinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan çalışmalara da değinen Yapıcıer, "Bunlarla ilgili pandemi sürecinde, ilk günden bu yana gerek dezenfektan üretimi şu an 100 bin litrenin üzerinde. 2 milyon cerrahi maske, 30 bin siperlik ürettik. 7 bin 500 tane tek kullanımlık önlük yaptık. Malzeme gelemsiyle birlikte biz bu sayısı 2-3 katına çıkarırız" sözlerine yer verdi.

YAPICIER, YÜZ YÜZE EĞİTİME DE DEĞİNDİ

Yüz yüze eğitime yönelik de açıklama yapan Yapıcıer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen program ile ilk olarak Anasınıfları ve 1. sınıflarıda eğitime başlanacağını ifade etti. Yapıcıer, şöyle konuşu:

"Bizim için öncelik öğrencilerimizin sağlığı. İnsan sağlığının önünde hiçbir şey yok. Bu noktada, Bakanlığımızın belirlemiş olduğu program ile ilk olarak anasınıfları ve 1. sınıflar ile bir buluşmamız olacak. Akabinde de Sağlık Bakanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda eğitimimiz yüz yüze olması konusunda bir süreç takip edeceğiz. Yüz yüze eğitimin dışında elbette daha iyi bir eğitim olmaz. Öğretmenlerimiz de öğrencilerini ,öğrencilerimiz de öğretmenlerini özledi."

 



YAVUZ: GELEN ÖĞRETMENİ TUTAMIYORUZ!

Yapıcıer'in açıklamaları sonrası merak edilen soruların yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yavuz ise Şanlıurfa'nın kanayan yarasına değindi. Kentte her dönem baş gösteren öğretmen açığının bu yıl da kapanmadığını belirten Yavuz, Şanlıurfa'ya atanan öğretmenlerin gitmek için çaba sarf ettiklerini öne sürdü.

'2 BİN 500 CİVARI ÖĞRETMEN AÇIĞI'

Yavuz, Urfa'nın öğretmen açığının 2 bin 500 civarı olduğunu kaydetti ve ekledi:

"Kanayan yaralarımızdan bir tanesi öğretmen açığı. Bu sözleşmeli öğretmenlik çıkartılırken, bu bölgenin ihtiyacı için çıkartıldı. Bölgemizde öğretmen sirkülasyonu çok fazla, atanan öğretmen de bir an önce buradan gitmek için bir yolunu arıyor. Bunun için 2 yıl kalacak şekilde 6 yıl şartlı kadro bir sistem getirildi. Ancak geçtiğimiz yıl bu süre 3 artı 1 yıla düşürüldü. Şu anda 3 yıl sözleşmeli, 1 yıl da kadro aldıktan sonra tayin isteyebiliyor. Yani bu 4+2 2 sene daha sağlanabilseydi öğretmen açığımız kapanırdı. Bizim öğretmen açığımız 2 bin 500 civarı. Bu yıl Urfa'ya 2 bin 100 öğretmen atandı ancak henüz başlamadı. Temmuz ayından bu yana giden öğretmen sayımız 2 bin 497. Bunlardan bin 476 tanesi isteğe bağlı, geriye kalan bin 20 tanesi de özre dayalı yer değiştirdi. Gelecek öğretmenimiz ise 2 bin 100. Şubat ayında yine özre dayalı atamalar var. Orada da yine bine yakın öğretmenimiz gidecek. Dolayısıyla öğretmen açığımız var, gelen öğretmeni tutamıyoruz. Bunu da ücretli öğretmenler ile telafi etmeye çalışıyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...