Vali Erin: Korona denetimi bugün başladı

Vali Erin: Korona denetimi bugün başladı

Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik ek tedbirleri görüşmek üzere Vali Abdullah Erin başkanlığında, maymakamlar, kamu kuruluşu temsilcileri ve kurul üyesi kurum kuruluşların başkanlarının katılımıyla toplandı.

19 Ekim 2020 - 13:00 - Güncelleme: 19 Ekim 2020 - 13:47

Cumhurbaşkanlığının talimatları üzerine, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının salgınla mücadelede gelinen aşamayı değerlendirmesi sonucu uygulamaya geçilecek olan haftanın yedi günü yapılacak denetimlerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Vali Erin, dünya çapında halen devam eden koronavirüs salgınının özellikle Avrupa kıtasında yüksek bir seyir gösterdiğini ve buna yönelik ilave tedbirlerin alındığını söyledi.

Vali Erin, ülkemizde de koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken ek kurallar ve önlemler belirlenerek uygulamaya geçirildiğini ifade etti.

Şanlıurfa’da da tüm Türkiye’de olduğu gibi bir hafta boyunca yedi konuda çok sıkı denetimlerin uygulanacağını açıklayan Vali Erin, “Tüm ilçelerimizde ve İl merkezimizde Umumi Hıfzıssıhha Kurulları ivedilikle toplanarak, salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına dair takip, denetim, uyarı ekseninde mevcut durumu analiz edecek ve alınan tedbirler ile yürütülen denetim faaliyetlerini değerlendirecekler. Bunun yanında, 19 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren bir hafta boyunca yedi ayrı konuda, tüm ilçelerimizde genel denetimler icra edilecek” dedi.



FİZİKİ MESAFEYE DİKKAT

Uzun süredir devam eden telkin, uyarı, çağrı ve denetimler sonucu maske kullanımına önemli ölçüde riayet edildiğinin gözlendiğini, aynı hassasiyetin fiziki mesafe kuralı konusunda da gösterilmesi gerektiğini ifade eden Vali Erin, “Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kapalı alanlarda yoğunlaşmaların artacağı öngörüldüğünden, fiziki mesafe kuralının hayatın her alanında ve tüm mekanlarda uyulması gereken bir kural olduğunu tüm halkımızın benimsemesi gerekiyor. Önümüzdeki bu süreçte, halk sağlığı açısından risk oluşturan kapalı alanlara yönelik tedbir ve bilinçlendirme faaliyetlerine daha büyük önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

YENİ TEDBİR VE DENETİMLER 

19 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren bir hafta boyunca yapılacak denetimler şöyle:

19 Ekim 2020 – Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri başta olmak üzere kafe, restoran gibi yeme içme mekanları,

20 Ekim 2020 – Şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları, okul servisleri, havalimanı ve otogar gibi yerler.

21 Ekim 2020 – Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme v.b. yerler ile personel servisleri.

22 Ekim 2020 – Tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler.

23 Ekim 2020 – AVM’ler, cami ve mescitler, halı sahalar, spor tesisleri.

24 Ekim 2020 – Vatandaşların kalabalıklar halinde bulunabilecekleri kamuya açık alanlar, (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazar yerleri, mesire alanları v.s.)

25 Ekim 2020 – Berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafeler, oyun salonları, düğün veya nikâh salonları, lunapark ve eğlence mekânları.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...