Vali Erin’den 15 Temmuz açıklaması

Vali Erin'den 15 Temmuz açıklaması

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında açıklamalarda bulundu.

14 Temmuz 2021 - 13:40 - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 - 15:42

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda basın açıklaması düzenlendi. Toplantıya Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, ilçe belediye başkan vekilleri, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan ve Şehit Aileleri Dernek Başkanı Sayın Mehmet Yavuz katıldı.

Vali Erin yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi:
“Milletimiz o ihanet teşebbüsünde ortaya koyduğu ve tarihte birçok kez tekrarlanan hainlere, düşmana karşı sergilediği istikbalini, vatanını, kutsal değerleri korumak için ortaya koyduğu o tekrardan küllerinden doğan o mücadele azmini, hürriyetine, bağımsızlığını olan bağımlılığını tezahür ettiği günlerden bir tanesi idi. Bu vesile ile bir taraftan milletimizin ortaya koyduğu bu eşsiz mücadeleyi, direnişi hep birlikte her türlü düşünce ve farklılıkları bir tarafa bırakarak, milletimiz aynen Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’deki gibi hep beraber kenetlendiği ve istiklaline, vatanına karşı sergilediği o yüksek ruhu bir kez daha yaşadık 2016 yılında. Milletimizin bu cesaretini, kahramanlığını ve değerlerine sahip azmini sevincini yaşıyoruz. 15 Temmuz’da Çanakkale geçilmez suretiyle Osmanlı’yı ve Türkiye’yi, 15 Temmuz da birlikte esir ederek bir daha ayağa kalmayacak şekilde ve öteden beri o hain elleri gerçekleştirmeye çalışılan bir girişim idi.”

15 TEMMUZ PROGRAMLARI DÜZENLENECEK
Pandemi kurallarını dikkate alarak, biraz daha halkın katılacağı programlar düzenleneceğini aktaran Vali Erin, “Milletimizin hep birlikte ortaya koyduğu o destansı mücadeleyle, engellemiş olmasının sevincini yaşıyoruz. Bir taraftan da bu mücadele karşısında en ağır silahlı ve teknolojik imkanlara rağmen milletimiz o güçlü iradesiyle şehit olan ebediyete intikal eden vatandaşlılarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.  Ortaya konulan o destansı mücadeleyi gelecek nesillere unutmayacakları şekilde aktarmamız lazım.  Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Çıkaracağımız çok dersler var. 15 Temmuz 2016’da bir taraftan dışardan emperyalist güçlerin desteklediği ve aslında 40 yıldır ülkemizde gizli bir şekilde yetiştirip büyüttükleri, zihinlerini bulandırdıkları ve kendilerine dışardan da terör destelerini Türkiye Cumhuriyeti’ni hem içerden hem de dışardan bizi hürriyetimizden bağımsızlığımızdan etmek istediler.   Tabi salgının etkisi devam ediyor.  Pandemi kurallarını dikkate alarak, biraz daha halkın katılacağı programlar düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...