Vakıf Haftası kutlamaları Urfa’da da başladı

Vakıf Haftası kutlamaları Urfa'da da başladı

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Mehmet Ali Palalı, yaptığı açıklamada, “Bizler sadece camileri onarmıyoruz, tarihi eserlerimizi restore etmiyoruz. Bunun yanında yoksul ve gariban kişilere, engelli kişilere muhtaç maaşı veriyoruz” dedi.

11 Mayıs 2020 - 19:20 - Güncelleme: 11 Mayıs 2020 - 20:15

Vakıf Haftası her sene olduğu gibi bu sene de 11-17 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya kanalları ve kitle iletişim araçları kanalıyla kutlanacak olan haftanın teması ise “Vakıf Medeniyetinde Şefkat ve Merhamet” olarak belirlendi.

Vakıf Haftası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Mehmet Ali Palalı, önemli konulara temas etti.

Vakıfların sadece cami ve tarihi eserleri onarmadığını dile getiren Palalı, farklı yardım çalışmalarının olduğunu aktardı.

YARDIMLAR YAPILACAK

Vakıf Haftasının ‘Vakıf Medeniyetinde Şefkat ve Merhamet’ konusuyla kutlanacağını vurgulayan Palalı, “Vakıflar haftası bu yıl da 11-17 Mayıs tarihleri arasında ‘Vakıf Medeniyetinde Şefkat ve Merhamet’ konusuyla kutlanmaktadır. Bu Ramazan ayında vakıflar da Ramazan Ayının önemine binaen, yaptığı yardımlarla, verdiği burslarla, onarmış olduğu camilerle ve en önemlisi İstanbul’da bulunan ve 200 yıl öncesi Vakıf Gureba Hastanesi olarak kurulan Bezmialem Valide Sultanın vakfettiği hastane üzerinden pandemi hastalarına gerekli tedaviyi karşılıksız olarak vererek, bu Ramazan ayında halkımızın hizmetine sunmaktadır. Bizler sadece camileri onarmıyoruz, tarihi eserlerimizi restore etmiyoruz. Bunun yanında yoksul ve gariban kişilere, engelli kişilere muhtaç maaşı veriyoruz. Öğrencilerimize öğrenci bursu veriyoruz. Her ay muhtaç ailelerimizin evlerine kuru gıda paketlerini götürerek teslim ediyoruz. Bunlar özünde Şanlıurfa’da bulunan yüzlerce vakıf medeniyetine büyük bir destek sağlayan Şanlıurfa ilimizde bulunan vakıfların gelirleriyle yapılmakta. Tamamen vakıf gelirleri fakir ve garip gurebaya harcanmaktadır. Bizler de her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında olduğu gibi bu yılda Vakıf Haftasını bu şekilde kutluyoruz” dedi.

KORONAVİRÜS ETKİLEDİ

Koronavirüsün, kutlamaları etkilediğini ve basın-sosyal medya aracılığıyla etkinliklerin olacağını aktaran Palalı,  “Bu yıl koronavirüs kapsamında yapmış olduğumuz etkinlikleri tamamen kitle iletişim yollarıyla ve basın, sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirmiş olduk. İnşallah bu virüsten sonra da ileriki zamanlarda vakıflar gerek mevlid-i şerif ve hatim okutularak, gerek çeşitli yemek ve yemek dağıtım organizasyonları yaparak yılın bundan sonraki kalan kısmını da bu koronavirüsten sonra Vakıflar kutlayacaktır. Doğal olarak bu yıl koronavirüsten dolayı etkinliklerimizi sadece sosyal medya üzerinden gerçekleştiriyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda