Vahşice katledilen Amara toprağa veriliyor

Vahşice katledilen Amara toprağa veriliyor

Şanlıurfa’da üzerine tiner dökülerek ateşe verilen ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Filistin asıllı Suriye uyruklu Amara Dwla, Şanlıurfa'daki Yeni Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

06 Eylül 2021 - 11:40 - Güncelleme: 06 Eylül 2021 - 13:18

Filistin asıllı olan Suriye uyruklu Ahmet Mohammad Dwla, kızları Amara ve L. Dwla (12) ile 4 ay önce Şıhmaksut Mahallesi'ndeki eve yerleşti. İnşaatlarda kalıpçı ustası olarak çalışan Ahmet Mohammad Dwla, kızı Amara'yı evlendirmek istemişti. Çocuğun buna karşı çıkması üzerine Ahmet Mohammad Dwla, Amara'yı dövdükten sonra banyoda üzerine tiner dökerek ateşe vermişti. Baba daha sonra kapıyı kilitleyerek evden ayrılmıştı. Kapıyı kırıp içeri giren komşularının çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırılan Amara, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılmamıştı.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Kimsenin sahip çıkmadığı Amara Dwla'nın cenazesi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girdi. Bunun üzerine Şanlıurfa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici ve müdürlük personelleri, morgda bulunan Amara’nın cenazesini teslim aldı. Küçük kızın cenazesi, toprağa verilmek üzere Şanlıurfa'daki Yeni Asri Mezarlığı'na götürüldü.

DEFİN İŞLEMLERİNİ BAKANLIK ÜSTLENMİŞTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Amara’nın hayatını kaybetmesiyle ilgili sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer vermişti:

"Canice katledilen 13 yaşındaki Amara’nın defin işlemleri Bakanlığımız tarafından koordine edilecektir. Amara’nın 12 yaşındaki kardeşi ise kuruluşlarımızda koruma altına alınmıştır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...