Urfaspor’un eski başkanlarından ’transfer tahtası’ için...

Urfaspor'un eski başkanlarından 'transfer tahtası' için çağrı

Küme düşeceğine kesin gözüyle bakılan ve alınan son dakika kararı ile ligde kalan Şanlıurfaspor için çağrıda bulunan eski başkanlar, transfer tahtasının açılması için yerel yönetimlere seslendi.

10 Ağustos 2020 - 10:20 - Güncelleme: 10 Ağustos 2020 - 11:00

TFF'nin aldığı karar ile küme düşme kaldırılırken, Şanlıurfaspor'un da ligde kalması geçtiğimiz haftalarda  kesinleşmişti.

Küme düşeceğine kesin gözüyle bakılan sarı-yeşilli takımın ligde kalması, taraftarda büyük sevinç oluşturdu. Kentin takımının üst ligleri hakkettiğini kaydeden vatandaşlar, Şanlıurfaspor'un üt liglere çıkması için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Sarı-yeşilli takımı da kapsayan karar sonrası akıllara yine takımın borçları geldi. Borçlar nedeniyle transfer tahtası kapan Urfaspor için yerel yönetimlere çağrıda bulunan Şanlıurfaspor'un eski başkanlarından Kemal Saraçoğlu ve Nihat Çakır,  mesaj yayımladı.


Eski yöneticilerin alacaklarından vazgeçtiğini belirten Saraçoğlu ve Çakır, transfer tahtasının açılması halinde önümüzdeki sezon kurulacak takımın tüm peşinat ve tüm ödemeleri için yetkililerden ve il idarecilerinden taleplerinin olmayacağını belirtti.

Saraçoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Biraz önce medyadan şu anki yönetimin istifa ettiğini öğrendim. Sn. Halil Haktankaçmaz, Nihat Çakır ve yönetimi elinden gelen tüm gayreti göstermişlerdir. Şahsım adına kendilerine çok tşk ediyorum. Şanlıurfaspor için Gerek Bazı Sporseverler, gerek bazı basın mensubu arkadaşlarımın sorularına cevap olsun diye buradan açıklama yapma gereği duydum. Liglerin başlamasına çok az bir zaman kaldı. Ve zaman her geçen gün daralmaktadır. Oysaki Şanlıurfaspor'un ligde kalması şehir için çok sevindirici ve bir O kadarda büyük bir şans olmuştur. 3. Lig olan Bir alt ligden bir takımın şampiyon olarak bir üst lige çıkması yaklaşık 20 milyon demektir ve garantisi de yoktur. Peki Neden 2. Ligdeki şehir takımımıza sahip çıkmayalım. Şimdi gelelim gerçeklere yaklaşık 10 milyon gibi bir rakamla transfer tahtası açılıyor. Şanlıurfasporun eski bir kulüp başkanı olarak Tüm sporseverler adına İlin ileri gelen idarecilerine ve siyasetçilerine bu transfer tahtasını açmaları için ricada bulunuyoruz. Çözeceklerine de inanıyoruz. Aynı zamanda Sn. Vali bey ve Büyükşehir Bld. Başkanımız yönetici alacaklarının bağışlanması konusunda daha öncede, şimdide girişimleri olduğunu biliyoruz, duyuyoruz. Yönetici alacakları bir sorun olarak görünse de, yöneticilerin büyük bir kısmı alacaklarından vazgeçeceklerini gerek sosyal medyadan, gerek basın yoluyla beyan ettiler. Yani kısaca şartlar geçen seneki kadar vahim ve çözülmeyecek durumda değil. Yetkililer ve siyasiler tarafından transfer tahtası açılırsa, bizlerde önümüzdeki sezon kurulacak takımın tüm peşinat ve tüm ödemeleri için biz Şanlıurfalı sporseverler olarak elimizi taşın altına koyup yetkililerden ve il idarecilerimizden talebimiz olmayacağının sözünü verebiliriz. Saygılarımla"

Çakır ise yetkililere seslendi ve şöyle konuştu:

"Sayın vekillerim, valim, büyükşehir belediye başkanım,

TFF'nin ligde kaldınız açıklaması ne anlama geliyor, zaman süre sarf etmeden, maçları oynamadan 20 milyon TL para harcamadan Urfaspor'un şampiyon olması demek degil midir? Ligin başlamasına bir ay var. Takımlar transfer kamp hazırlığında.

Haklı sebepleriniz olabilir ama  Urfaspor konusunda malesef hiç samimi olmadınız. Urfa’yı, sporseverleri takmıyorsunuz, bunu yaşayarak gördük. Yeter artık Allah rızası için bari son bir hamle yapın bu büyük vebalin altına girmeyin.

Ne olur bu yılda bizlere geçen yılki senaryoyu, acılarının bir benzerini yaşatmayın, bizi ülke gündeminde tekrar alay konusu etmeyin. Emin Yetim, Kemal Saraçoglu, Fethi Şimşek, İsmail Bagıban, Sabahattin Cevheri veya hepsi birlikte veya herhangi süpriz bir isim ile hep birlikte Zeynel bey ve vali beyinde destekleyeceği 50 kişilik bir liste yapın.

Tarih sizleri altın harflerle yazsın.

Alacaklı yöneticiler; para da sizin, karar da sizin kararınıza saygı duyarız ama! Mülki erkanın mesafeli durmasının sebebi, sesli dillendirmiyorlar ama inanın ki sizlerin temlik ve alacaklarınız. Kulüp kapandı mı zaten paralarınız sıfırlanacak, alamayacaksınız.

Gelin alacaklarınızın yüzde 75'ini hibe ettiğinizi, kalan yüzde 25'ini yapılandırılıp tüm temlikleri kaldıracağınızı söyleyin. İçinizden biriniz bir açıklama ile bu fişeği ateşlesin.

Yoksa gündemi, tek Zeynel başkana onun üstüne ihale etmek dar görüş samimiyetsiz bir yaklaşım açısıdır, olaya büyük pencereden bakmak lazım çünkü olay bir bütün.

İlgili tüm insanlar artık kafanızı kumdan çıkarın, başka bir şans, başka bir yol ve seçenek kalmadı.

Olası bir olumsuzlukta bu ismini zikrettiğim tüm isimlerin ayrım olmaksızın, Urfaspor'un celladı olup hep birlikte ipini çekeceklerdir.

Şimdiye kadar gerçek gündemle ilgilenmeyip, hep "çı goti mı goti" muhabbetleriyle zaman geçiren spor kamuoyu da bu vebalin ortağı olacaktır.

Ne yapılacaksa artık yapılsın. Lütfen sesli düşünün ki bir ortak yol ortak bir çözüm bulalım.

Milyonların ahını almak var!

Ah sahibini yeryüzünde ararmış, bulamadı mı semavata yaradanın katına çıkarmış.

Olay Allah’a havale oldu mu çıkar.

Alma ah, çıkar aheste aheste."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...