Urfalı sanatçının Santurname adlı kitabı çıkıyor

Urfalı sanatçının Santurname adlı kitabı çıkıyor

Şanlıurfalı Sanatı Sedat Anar'ın geçmişten günümüze santurun hikayesini kaleme aldığı "Santurname" adlı kitabı yakında satışa çıkıyor.

21 Haziran 2020 - 12:20 - Güncelleme: 21 Haziran 2020 - 12:27

Türkiye'nin önemli kültür şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'da çok sayıda sanatçı da yetişirken, aslen Halfeti doğumlu olan Müzisyen Sedat Anar da yaptığı müziklerle dikkat çekmeyi başarıyor.

Santur adlı enstrümanı başarıyla çalan Anar, başarılı işlere imza atmaya da devam ediyor. Sanatçı Anar'ın sanatının önemli isimler tarafından anlatıldığı "Santurun ve Sedat'ın S'si" belgeselinin tanıtımının yayımlanmasının ardından, Urfalı sanatçının geçmişten günümüze santurun hikayesini kaleme aldığı "Santurname" adlı kitabı da çıkıyor.



Sanatçının 10 yıldır santur ile ilgili bulduğu bilgileri derlediği Santurname kitabı, Beykoz Belediyesi tarafından yakında satışa sunuluyor. Müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran Anar, şu ifadelere yer verdi:

"10 yıldır santur hakkında ne bulduysam topladım. Topladığım bu bilgileri bir kitap dosyası haline getirdim. Bu dosyamı kabul edip kitap olarak basan Üstat Santuri Ethem Efendi’nin yaşadığı semt olan Beykoz‘un Belediye Başkanı Murat Aydın'a çok teşekkür ederim. Kitabın hazırlık aşamasında bana yardım eden çok kıymetli isimler oldu. Başta Editörüm N. Ahmet Özalp’a ve Beykoz Belediyesi kültür Müdürü Basri Akdemir'e, eşim Damla Anar'a, Bilen Işıktaş hocama ve İlhan Efe'ye çok teşekkür ederim."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...