Urfalı iş insanının Kuzey Irak’taki işletmesine saldırı!

Urfalı iş insanının Kuzey Irak'taki işletmesine saldırı!

Kuzey Irak'ta tarım ile uğraşan iş insanı Şanlıurfalı Ali Caz’a ait işletme silahlı saldırıya uğradı ve ardından kundaklandı. Faillerin yakalanmasını isteyen iş insanı Caz zararının 80 bin dolar civarında olduğunu belirtti.

06 Ocak 2021 - 23:40 - Güncelleme: 07 Ocak 2021 - 10:05

Irak’ın Duhok kentinin Ruvia ilçesi Topzava Köyü'nde Şanlıurfalı iş insanı Ali Caz'a ait Meyve Tarım İşletmesine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendi ve işletme ateşe verildi.

Bundan yaklaşık 10 gün önce yaşanan olay iddiaya göre gece saat 00:45 sıralarında meydana geldi. Türk işçilerinin de bulunduğu tesise gece saatlerinde önce silahlı saldırı düzenlendi ardından işletme ateşe verildi. Saldırı paniğe neden olurken yangın güçlükle söndürüldü. Faillerin yakalanması için Türkiye Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosluğu'na başvuran iş insanı Caz saldırıda 80 bin dolar hasar yaşandığı dile getirdi.

İşçilerin tedirginlik yaşayıp işe gelmek istemediklerini de belirten iş insanı Caz, “Meyve İşletmesinde çalışan personellerin sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması, ülkemizin ekonomik olarak gelişmesi için yaptığımız bu çalışmalarda başkonsolosluk makamı olarak tarafımıza destek olunması ve gerekli yardımların yapılması istiyorum”dedi.  

Türk yetkililerin de faillerin bulunması ve zararın giderilmesi için ilgili kurumlar arasında diplomasi görüşmelerin başladığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...