Urfalı çocuklar Hacivat-Karagöz oyunu ile eğlendi

Urfalı çocuklar Hacivat-Karagöz oyunu ile eğlendi

Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Merkez Akabe Öğretmen Lamia Özdemir Anaokulu öğrencileri için Hacivat-Karagöz gölge oyununu sahneledi.

12 Ocak 2021 - 20:40 - Güncelleme: 12 Ocak 2021 - 20:48

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun hazırlayıp sahnelediği Hacivat-Karagöz gölge oyunu ile çocuklar keyifli vakit geçirdi.

Yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir sanat dalı olan gölge oyunu geleneğini yaşatmak ve geleneksel Türk tiyatrosunu gelecek nesillere aktarmak için Şanlıurfa’daki okullarda etkinlikler düzenleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi, geçmişten günümüze uzanan, halk kültürünü ve toplumsal değerleri yansıtan Hacivat-Karagöz gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Konservatuvar Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen programda, yöresel dille çocuklara ‘Tarihin Sıfır Noktası’ Göbeklitepe ile ilgili bilgiler de aktarıldı.

Şanlıurfa’nın Eyyübi’ye ilçesi Merkez Akabe Öğretmen Lamia Özdemir Anaokulu Müdürü Hasan Hanpolat, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e ve ekibine teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...