Urfa fıstığı ve pamuğu için destek talebi

Urfa fıstığı ve pamuğu için destek talebi

ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsaları Konsey Toplantısında, fıstık ve pamuk konusunda kentin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

22 Eylül 2020 - 11:00 - Güncelleme: 22 Eylül 2020 - 11:25

Ticaret Borsaları Konsey Toplantısı TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti. 116 Ticaret Borsasının temsil edildiği görüşmede tarım sektörünün durumu, ürün piyasaları ve ticari ahval değerlendirildi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Konsey Toplantısı sırasında söz alarak pandemi sürecinde yaşanan olağanüstü şartları gözeterek üretici, tüccar ve esnafın desteklenmesi gerektiğini belirtti. Şanlıurfa’nın ülke çapında üretiminde lider olduğu pamuk ve fıstık hasadına dikkat çekerek hem üreticilerin hem de esnafın yaşadığı sıkıntıları sıralayan Kaya, fıstığın desteklenmesinin çok önemli olduğunu, pamuğa verilen desteğin de arttırılarak acilen açıklanması gerektiğini, geç açıklanan desteklemenin faydasız olacağını dile getirdi.

Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nı konuyla ilgili bilgilendirdiğini hatırlatan Mehmet Kaya, lisanslı pamuk depolarının mevcut mevzuatının pamuk üreticisi için lisanslı depo desteğinden yararlanamama noktasında olumsuzluk yarattığını, bu nedenle de yenilenmesinin ve tekstil üretiminin bir kolu olan çırçır işletmelerinin mücbir sebep kapsamına alınmasının şart olduğunu Konsey Toplantısında bir kez daha vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...