Urfa eğitimde en başarısız il oldu! EBA’ya giriş yapamadı

Urfa eğitimde en başarısız il oldu! EBA'ya giriş yapamadı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitimin sürdüğü Türkiye'de Şanlıurfa online eğitimde en başarısız il oldu. Kentteki öğrencilerin yarısı EBA'ya giriş yapamadı.

13 Şubat 2021 - 15:40 - Güncelleme: 13 Şubat 2021 - 15:54

İnternet üzerinden eğitim platformları ile bilgiye erişmek Şanlıurfa'daki yüzbinlerce öğrenci için mümkün olmadı. 

Eğitimde başarı sıralamasında en sonlarda olan kent bu kez öğrencilerinin eğitim alamıyor oluşuyla son sıraya yerleşti. Koronavirüs pandemisi dolayısıyla ülkemizde eğitim uzaktan sağlandığı bu süreçte 81 ilin Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) erişim durumu Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Rapora göre Türkiye’de toplam 15 milyon 190 bin 878 öğrencinin 2.4 milyonu EBA’ya hiçbir şeklide erişim gerçekleştiremedi. Kayıtlarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi erişimde en şansız bölge olarak yer aldı. İller bazında da Şanlıurfa'nın EBA'ya erişememe durumunda ilk sırada olduğu görüldü. 633 bin 207 öğrenci bulunan Şanlıurfa'da %56, 2 oranıyla 349 bin 380 öğrencinin EBA'ya hiç giriş yapamadığı sonucu ortaya çıktı.


BAŞARISIZLIĞI KİM ÜSTLENECEK?

Veriler, eğitim camiasını ve velileri üzdü. Sosyal medyada da tepkiler peşi sıra geldi. 

Başarı değerlendirmesinde bugüne kadar öğrencilere yıkılan sorumluluk aslında teknolojik ve ekonomik sorunların eğitim hayatına ne kadar etki ettiğini de gözler önüne serdi. Kentte öğrencilerin başarı seviyesini etkileyen pek çok etmenin olduğu acı bir şekilde gün yüzüne çıkarılmış, kanıtlanmış oldu. Bugüne kadar pek çok imkandan mahrum olarak eğitim alan yüzbinlerce öğrenci şimdi de sık sık yaşanan elektrik kesintileri, tablet eksikliği, internete erişim sorunları nedeniyle eğitimde son sırada yer almanın burukluğu ile karşı karşıya kaldı. 

Peki yüzbinlerce öğrenciyi eğitimden mahrum bırakan, gelecek hayallerine ket vurulan, kentin kalkınmasındaki en büyük etken olan eğitimdeki bu haksızlığın, bu başarısızlığın sorumluluğunu kim üstlenecek? Bu saatten sonra bu verilerin olumlu yönde değişmesi için nasıl bir yol izlenecek?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...