Urfa’daki platformun zam isyanı: "Geçinemiyoruz"

Urfa'daki platformun zam isyanı: "Geçinemiyoruz"

Şanlıurfa’da Emek ve Demokrasi Platformu zamlarla ilgili basın açıklaması yaparak halktan yana bütçe istediklerini belirtti.

08 Aralık 2021 - 15:48 - Güncelleme: 08 Aralık 2021 - 17:19

Urfa Emek ve Demorkasi Platformu, son günlerde gündemden düşmeyen zamlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Platformun Rabia Meydanı’nda yaptığı açıklamaya bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de destek verdi. "Geçinemiyoruz! Emekten, Halktan Yana Bütçe İstiyoruz" pankartı açan grup, "İnsanca Yaşayacak Ücret", "Ücretlerde Adalet" yazılı döviz açtı.

Basın açıklamasını platform adına Mahmut Binici okudu.

"ÜCRETLERİMİZ ENFLASYONUN ALTINDA EZİLDİ"

Ekonomik dengelerin alt üst edilmesiyle işsizlik ve güvencesizliğin arttığına vurgu yapılan açıklamada, iktidarınsa belirli bir kesimi zenginleştirdiğine işaret edildi. Açıklamada, emekçiler ve halk için hayat pahalılığının giderek arttığı ve geçinme imkanının kalmadığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Ücretlerimiz enflasyonun altında ezildi. Maaşlarımız ve alım gücümüzü eridikçe eriyor. Ucuz işgücü kaynağı görülen kadınlara yönelik şiddet kadın kırımı boyutuna ulaştı. Toplumsal cinsiyete duyarsız, eşitsizlikleri artıran bütçede kadınların ekonomik kaynaklara, kamusal hizmetlere, eğitime, sağlığa ve sosyal koruma haklarına eşitsiz erişimi, bakım ve ev içi emeği ile çifte mesaisi bir kez daha göz ardı edilmektedir.  İşsizlerin sayısı 10 milyona yaklaştı. Gençler ve kadınlarda işsizlik oranı daha da arttı."

4 İLDE MİTİNG YAPILACAK

Açıklamada, 15 milyon 203 bin 423 kayıtlı çalışan işçiden 6 milyon 390 bin 19’u açlık sınırının altındaki asgari ücretle çalıştığı bilgisi verilerek, 9 milyonu aşkın yaşlılık aylığı alan emekli ile 4 milyon civarındaki hak sahibi emeklilerin de açlık sınırında yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Nüfusun büyük bir bölümü insanca yaşam koşullarının çok uzağında açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor!" ifadesi kullanıldı.

Platformun açıklamasında  "Geçinemiyoruz! İnsanca Yaşam, Emekten ve Halktan Yana Bütçe İçin Omuz Omuza" şiarıyla 18 Aralık’ta Diyarbakır ve İzmir’de, 19 Aralık’ta İstanbul ve Ankara olmak üzere 4 ilde bölge mitingi yapılacağı kaydedildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda