Urfa’da yoğun bakımda yatak sayısı 710’a çıkıyor

Urfa'da yoğun bakımda yatak sayısı 710'a çıkıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde artan vaka sayıları ve yapılan çalışmalarıyla ilgili bilgi almak üzere Diyarbakır'a geldi ve Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak il sağlık müdürleri, başhekimler ve saha koordinatörlerinin katılımıyla bölge toplantısını tamamladı.

05 Eylül 2020 - 09:56

Toplantıdan sonra basın açıklaması yapan Bakan Koca, bölgede bayramlaşma, düğün, taziye, eş dost ziyaretleri gibi toplu buluşmaların artmasının yansımalarının Orta Anadolu ile birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesinin Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerinde göründüğünü söyledi.

Yatak ve yoğun bakım doluluklarını her an izlendiğini belirten Bakan, bu sıkıntının yaşandığı illerin sağlık ihtiyaçlarına hızla müdahale edildiğini belirtti. Bakan Koca, Diyarbakır'daki vakaların yüzde 91'inin aile içi temastan bulaştığını söyleyerek bölgedeki sosyolojik faktörlere de dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre;

  • Son üç haftada Şanlıurfa'da vaka sayısında yüzde 34, Diyarbakır yüzde 49, Siirt'te yüzde 37, Şırnak'ta yüzde 42 oranında azalma oldu
  • Batman'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 79, Diyarbakır'da yüzde 62, Şanlıurfa'da yüzde 74, Siirt'te yüzde 62, Mardin yüzde 81, Şırnak ise yüzde 58.
  • Diyarbakır'da Mart ayında 370 olan yoğun bakım yatak sayısı 520'ye yükseltilecek.
  • Mardin'de de 139 olan yoğun bakım yatak sayısı ise 182'ye çıkarılacak.
  • Şanlıurfa'da da 110 yatak ilavesi ile yoğun bakım kapasitesi 710'a; Siirt'te 63 yoğun bakım yatağına 20 yatak ilave edilerek 83'e çıkarılacak.
  • Şırnak'ta yoğun bakım yatak sayısı ay sonunda 122'ye yükseltilecek.

Bakanın açıklamalarına göre söz konusu altı ilde filyasyon ekiplerinin sayısı da artırıldı. Buna göre Diyarbakır'da 118 olan filyasyon ekibi sayısı 385'e, Şanlıurfa'da 330'a, Batman'da 100'e, Mardin'de 110'a Siirt 80, Şırnak'ta 54'e yükseltildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...