Urfa’da tedbirlere uyulmuyor! Karar verildi, ceza geliyor...

Urfa'da tedbirlere uyulmuyor! Karar verildi, ceza geliyor...

Şanlıurfa il geneline yaygınlaştırılan maske takma zorunluluğu ile sokağa çıkma kısıtlaması kararına uyulmadığı gözlemlendi. Bu gece itibariyle yasağa uymayanlara 798 ile 3 bin 191 TL arasında ceza kesileceği öğrenildi.

17 Mayıs 2020 - 00:00 - Güncelleme: 17 Mayıs 2020 - 01:04

Artan hava sıcaklığına bağlı olarak Şanlıurfa’da koronavirüs tedbirlerine aykırı davranışlarda artış yaşanması ceza kararını beraberinde getirdi.

Şanlıurfa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede yeni kararlar aldı. Kurul, 53 No’lu kararında toplu ulaşım, park, bahçe, cadde ve sokaklarda ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı kentte kısıtlama sonrasında market, pazar yeri, alışveriş yerleri ile caddelerde toplumsal hareketlilikte artış yaşandığı, sosyal mesafeye aykırı yoğunlukların oluştuğu belirtilerek maske takmanın il genelinde zorunlu hale getirildiğini duyurdu. Dün yapılan açıklamanın ardından hala esnaf ve vatandaşların maske takmadan dolaştığı, 20 yaş altı ile 65 yaş ve üzeri sokağa çıkma kısıtlamasına tabi kişileri yasağa uymadığı gözlemlendi. Duyarlı vatandaşlar tarafından da yasaklara uyulmadığı yönünde kolluk kuvvetlerine yapılan ihbarlarda artış yaşandığı ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in uyarılara rağmen yasaklara uymayanlara ceza verilmesi yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Buna göre, kentte belediye araçları ve camilerden uyarılar yapılmaya devam edilecek. Zorunlu haller dışında çıkılmaması, çıkanlar için maske takmanın zorunlu olduğunun duyurusu yapılacak. Tüm uyarılara rağmen maske takmayanlara, sokağa çıkma kısıtlamasına aykırı davrananlara 798 ile 3 bin 191 TL arasında para cezası verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...