Urfa’da son durum: Herkes kendi polisi olmalı!

Urfa'da son durum: Herkes kendi polisi olmalı!

Koronavirüs tespit edilenlerin evlerindeki karantina için görev alan polisler, artık sayıları yetersiz kaldığı için evlerin önünden ayrılmak zorunda kalıyor. Karantinada olanların duyarlılık göstererek evlerinden çıkmamaları bekleniyor.

24 Haziran 2020 - 23:40 - Güncelleme: 25 Haziran 2020 - 00:02

Günde ortalama 25 pozitif vakanın tespit edildiği Şanlıurfa'da artık karantina için polis sayısı yetersiz kalmaya başladı. 

Çin'den dünyaya yayılan ve 11 Mart 2020 itibariyle Türkiye'de de mücadele edilen ölümcül salgın koronavirüs bulaşmaya ve can almaya devam ediyor. Ülkede normalleşme süreci ile beraber Şanlıurfa özelinde vaka sayısı günlük ortalama 25'e yükseldi. Pozitif vaka tespit edilen kişilerin evlerinde ise salgının yayılımını önlemek için İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina kararları alınıyor.

Karantina uygulaması kapsamında ikametgah önlerinde polis ekipleri nöbet tutuyor ancak son zamanlarda hızla artan vakalar nedeniyle polis ekiplerinin karantina görevi için sayılarının yetersiz kaldığı öğrenildi. Ekipler karantina bölgesinde sürekli görev alamazken kent,  "Karantinadan kaçanlar" sorunu ile karşı karşıya kaldı. Bazı duyarsız kişiler polislerin yokluğunu fırsat bilip karantinadan çıkarak kendini sokağa attı. Bu durum büyük endişe yaratırken, herkesin taşıyıcı olduklarını unutmayıp kurallara uyması istendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...