Urfa’da sığınmacılara dağıtılan fidelerde hasat zamanı

Urfa'da sığınmacılara dağıtılan fidelerde hasat zamanı

Türk Kızılay’ın Evde Tarımsal Üretim Projesi kapsamında Şanlıurfa’daki sığınmacılara dağıtmış olduğu fidelerin hasadına başlandı.

22 Ağustos 2020 - 12:40 - Güncelleme: 22 Ağustos 2020 - 13:08

AB’nin finansman desteğiyle Toplum Temelli Göç Programları yürüten Türk Kızılay, en çok sığınmacının barındığı illerin başında gelen Şanlıurfa’da hem üretime hem de aile içi ekonomiye destek sağlıyor.
Türk Kızılay, Geçim Kaynağını Geliştirme Programı kapsamında Evde Tarımsal Üretim Projesi başlattı. Mayıs ayında başlatılan proje ile pilot illerde her 30 haneye saksı, toprak, tohum, fide, gübre ve ilaç verilerek; domates, biber, salatalık, patlıcan, çilek, nane ve maydanoz yetiştirilmesine yönelik kurslar verildi. 

10 ilde yürütülen proje Şanlıurfayı da kapsadı. Türk Kızılayı kentte belirledikleri 20 sığınmacı aileye fideler verildi. Bugün ise kentte proje yararlanıcılarına verilen fidelerin hasadı yapılmaya başlandı. 

Türk Kızılay ekipleri ailelerin evlerine giderek ürünlerin hasadına şahit oldu. Proje ile  koronavirüs sürecinde tarım ile ilgili üretimleri sürdürebilmek, faydalanıcıların hane içi gelirlerine katkı sağlamak ve küçük çaplı bile olsa insanların balkonlarında ve evlerinin önlerinde tarımsal üretim yapmalarını desteklemek amaçlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda