Urfa’da işçi hayatını kaybetti, Mimarlar Odası...

Urfa'da işçi hayatını kaybetti, Mimarlar Odası "İhmal" dedi

Karaköprü'de bir işçinin hayatını kaybettiği iş kazası sonrası bölgede incelemelerde bulunan Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi'nce ihmal olduğu belirtilerek "Saatlerdir yetkililerin sessiz kalması da ihmalin ne boyutta olduğunu göstermektedir" denildi.

30 Eylül 2022 - 22:38 - Güncelleme: 30 Eylül 2022 - 23:29

Mimarlar Odası Şanlıurfa Şubesi, Karaköprü İlçesi Narlıkuyu Mahallesi'nde ölümle sonuçlanan iş kazası hakkında açıklamalarda bulundu. 

"TEDBİRSİZ VE PLANSIZ..."

Kazası sonrası bölgeye giden heyet; kazanın ihmalden kaynaklandığını iddia ederek kazanın nasıl yaşandığını şu sözlerle anlattı:

"Bugün Karaköprü ilçemizde yine ihmalden kaynaklı iş kazasında bir canımızı kaybettik! Kaza yerinde yaptığımız inceleme ve görüşmelerde, inşaat alanının kazısı sırasında göçük oluşmuş ve ŞUSKİ'ye ait bir ana su borusu patlamıştır. Ana borudan sızan tazyikli su, inşaat temelini aşarak aşağı kotta olan başka bir yapının bahçe duvarını yıkarak mal kaybına sebep olmuştur. ŞUSKİ ekipleri her ne kadar suyu kesmiş olsa da, tedbirsiz ve plansız bir şekilde ile patlayan boruya müdahale ettiği anda ikinci bir göçük olmuş ve bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir."

"YETKİLİLER SAATLERDİR SESSİZ..."

Cevap bekleyen sorular olduğunu ifade eden Oda yetkilileri, ihmalinin boyutuna şu sözlerle dikkat çekti:

 "Altı boşalan borunun bağlantı noktalarının en ufak bir titreşimle bile kopacağı bilindiği halde, neden askıya alınmadığını, müdahale sırasında başka bir göçük olma ihtimalini neden dikkate almadıklarını merak ediyoruz. İnşaat alanın topografik yapısına göre yapılacak inşaatın kazı çalışmasının boruya yaklaşmak zorunda kalacağı bilindiği halde neden alan sınırında döşendiği de ayrıca sorulması gereken bir sorudur. Saatlerdir yetkililerin sessiz kalması da ihmalin ne boyutta olduğunu göstermektedir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda